Під час опалювального сезону постачання газу буде безперервним - Шмигаль

Під час опалювального сезону постачання газу буде безперервним - Шмигаль

Укрінформ
На період опалювального сезону держава забезпечить безперервне постачання газу для бюджетних установ та населення. 

Про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на брифінгу під час робочої поїздки на Донеччину, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Постачання газу буде безперервним. Навіть якщо якась приватна компанія відмовляється постачати, держава забезпечує це постачання, і на опалювальний сезон все газопостачання має бути відкрите і безперервно забезпечуватись", - сказав Шмигаль.

Він наголосив, що уряд на жовтень та листопад знизив ціну на газ для клієнтів "постачальника останньої надії" (ПОН). Водночас Шмигаль закликав таких споживачів якомога швидше підписувати договори на постачання газу з іншими компаніями.

Урядовець також запевнив, що в сховищах достатньо газу для проходження опалювального сезону.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів знизив ціну на газ для населення, яке є клієнтом "постачальника останньої надії" (ПОН, ГК "Нафтогаз України") до 7,96 грн за 1 кубометр (з ПДВ) на жовтень-листопад.

Читайте також: Шмигаль анонсував додатковий мільярд гривень на модернізацію ОСББ

Нафтогаз зафіксував ціну "блакитного палива" на опалювальний сезон для населення (7,96 грн за кубометр без транспортування) та бюджетних організацій (13,7 грн за кубометр без ПДВ та транспортування).

Для ТКЕ компанія пропонує трирічний контракт із ціною газу на перший рік 7,42 грн за один кубометр (з 1 червня 2021 року по 31 травня 2022 року, з ПДВ, без урахування тарифу оператора газотранспортної системи).

Фото: сайт Кабміну

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-