Шмигаль анонсував додатковий мільярд гривень на модернізацію ОСББ

Шмигаль анонсував додатковий мільярд гривень на модернізацію ОСББ

Укрінформ
На модернізацію житлового фонду об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) наступного року додатково буде виділено 1 млрд гривень.

Про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на брифінгу під час робочої поїздки на Донеччину, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Виділяється додатково ще 1 млрд гривень на заходи з енергозбереження у житловій сфері для ОСББ, для місцевих громад", - сказав Шмигаль.

Крім того, фінансування на проведення термомодернізації надаватиме Фонд енергоефективності.

Шмигаль підкреслив, що в умовах високих цін на енергоносії важливо зменшувати споживання енергії та утеплювати житловий фонд.

Як повідомлялося, уряд працює над програмою енергоефективності, за якою наступного року планується модернізувати не менше 5 тис. багатоквартирних будинків.

Читайте також: Парламент ратифікував угоду, яка допоможе підвищити рівень енергоефективності

Нині в Україні працює Фонд енергоефективності, який станом на 15 жовтня отримав 799 заявок від співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) на участь у програмі "Енергодім".

Крім того, Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження готує продовження дії програми "теплих кредитів" на 2022 рік. За оцінками агентства, у разі продовження "теплих кредитів" ще на рік програма потребуватиме виділення близько 1 млрд гривень.

Фото: сайт Кабміну

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-