Через помилки у санкційному списку РНБО звільнили керівництво одного з департаментів Нацполіції

Через помилки у санкційному списку РНБО звільнили керівництво одного з департаментів Нацполіції

Укрінформ
Помилки щодо 108 осіб, які раніше потрапили до санкційного списку РНБО, стосувалися таких даних, як прізвища, дати народження, громадянства тих чи інших осіб.

Про це під час Години запитань до уряду у Верховній Раді заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, відповідаючи на запитання народного депутата від «ЄС» Олексія Гончаренка, передає кореспондент Укрінформу.

«Щодо технічних виправлень, які були здійснені РНБО. Дійсно, МВС було проведено оцінку виконання санкцій, і були виявлені технічні зміни у прізвищах, зокрема, (щодо написання їх – ред.) латиницею, - там, де певні букви не відповідали тим даним, які знаходяться у закордонних паспортах, зокрема, цих громадян. Десь була змінена або не відповідала (реальній – ред.) дата народження (внесених у цей список осіб – ред.). Десь було вказане інше громадянство. Всього таких технічних виправлень було зроблено 108», - зазначив міністр.

За його словами, у жодному з випадків цих осіб, щодо даних яких були допущені помилки, не було виключено із санкційного списку - адже йдеться, як уточнив Монастирський, і про кримінальних авторитетів, і про «злодіїв у законі».

«Мова йде (що інформація щодо цих помилок – ред.), зокрема, вже була передана до Нацбанку і до (інших – ред.) банківських установ, щоб були заблоковані відповідні рахунки цих осіб у разі, якщо вони не були заблоковані у зв’язку з цими технічними неточностями», - уточнив глава МВС.

Він поінформував, що стосовно цієї ситуації була проведена службова перевірка, і у результаті такого службового розслідування було звільнено цілу низку осіб з Нацполіції, зокрема - керівництво Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції.

Як повідомлялося, 15 жовтня секретар РНБО Олексій Данілов поінформував, що в попередньому рішенні Ради національної безпеки і оборони щодо санкцій проти криміналітету і "злодіїв у законі" виявили помилку.

"На превеликий жаль, у рішенні РНБО, яке готувалося раніше, була свідома або несвідома помилка стосовно 108 осіб, яку ми вже виправили", - зазначив Данілов. Він підкреслив, що причетних до цього працівників Міністерства внутрішніх справ було покарано.

17 жовтня Данілов, кажучи про свою заяву щодо помилок стосовно 108 осіб, які раніше потрапили до санкційного списку РНБО, сказав, що 108 осіб внесли до списку не помилково, а з помилками у даних.

«Помилки у прізвищах були, їх вже всі виправлено», - сказав Данілов.

Також він поінформував, що серед більш як 650 осіб все-таки був один громадянин, який опинився у цьому списку випадково, і санкції проти нього вже зняли.

Читайте також: Санкції проти «злодіїв у законі»: в ОП з'ясовують, як з'явилися помилки

Данілов не повідомив, хто це був і чому цю людину - з особистих мотивів або помилково - внесли до санкційного списку.

Президент Володимир Зеленський 14 травня провів засідання РНБО, на якому було ухвалено рішення про застосування санкцій до представників кримінальних угруповань.

Згідно з рішенням РНБО, було вжито обмежувальні заходи до 557 так званих злодіїв у законі, 542 з яких - іноземці, 15 - громадяни України.

Також запроваджено санкції стосовно 111 громадян іноземних держав, які перебувають на території України і вважаються кримінальними авторитетами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-