Санкційний список «злодіїв у законі»: Данілов каже, що 108 осіб внесли не помилково, а з помилками

Санкційний список «злодіїв у законі»: Данілов каже, що 108 осіб внесли не помилково, а з помилками

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов, кажучи про свою заяву щодо помилок стосовно 108 осіб, які раніше потрапили до санкційного списку РНБО, сказав, що 108 осіб внесли до списку не помилково, а з помилками у даних.

Про це Данілов повідомив у коментарі "hromadske.ua", передає Укрінформ.

«Помилки у прізвищах були, їх вже всі виправлено», - сказав Данілов і підкреслив, що правоохоронців, які допустили помилки транслітерації, було покарано.

Також він поінформував, що серед більш як 650 осіб все-таки був один громадянин, який опинився у цьому списку випадково, і санкції проти нього вже зняли.

Данілов не повідомив інформацію щодо того, хто це був і чому цю людину - з особистих мотивів або помилково - внесли до списку.

Як повідомлялося, 15 жовтня секретар РНБО Олексій Данілов поінформував, що в попередньому рішенні Ради національної безпеки і оборони щодо санкцій проти криміналітету і "злодіїв у законі" виявили помилку.

"На превеликий жаль, у рішенні РНБО, яке готувалося раніше, була свідома або несвідома помилка стосовно 108 осіб, яку ми вже виправили", - зазначив Данілов. Він підкреслив, що причетних до цього працівників Міністерства внутрішніх справ було покарано.

Читайте також: Санкції проти «злодіїв у законі»: в ОП з'ясовують, як з'явилися помилки

Президент Володимир Зеленський 14 травня провів засідання РНБО, на якому було прийнято рішення про застосування санкцій до представників кримінальних угруповань.

Згідно з рішенням РНБО, було вжито обмежувальні заходи до 557 так званих злодіїв у законі, 542 з яких - іноземці, 15 - громадяни України.

Також запроваджено санкції стосовно 111 громадян іноземних держав, які перебувають на території України і вважаються кримінальними авторитетами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-