Польська прокуратура затримала вісьмох осіб у справі про смерть українця Никифоренка

Польська прокуратура затримала вісьмох осіб у справі про смерть українця Никифоренка

Укрінформ
Окружна прокуратура у Щеціні затримала вісьмох осіб у справі про смерть 30 липня у Вроцлаві 25-річного громадянина України Дмитра Никифоренка. Станом на сьогодні прокурори проводять із затриманими слідчі дії.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу повідомила прокурор Окружної прокуратури у Щеціні Ева Обарек.

“На даний момент можу підтвердити, що за наказом Окружної прокуратури у Щеціні у справі громадянина України затримано вісьмох осіб. Четверо із затриманих на час трагічної події були поліцейськими”,- повідомила Обарек.

Вона уточнила, що усіх затримано на 48 годин. Після проведення з ними слідчих дій прокуратурою прийматимуться подальші рішення щодо арешту або відпущення підозрюваних додому.

Читайте також: У Польщі сталися дві ДТП за участю українців: двоє загиблих, один - у тяжкому стані

В інтересах слідства прокурор не повідомила, ким є чотири інші особи, яких затримала прокуратура.

За неофіційною інформацією Gazeta Wyborcza, іншими чотирма особами є лікар витверезника, куди було доправлено українця після затримання, та троє працівників цього закладу. За непідтвердженими даними, двох із них наразі вже звільнено з роботи.

Як зазначається, усіх підозрюваних у справі про смерть Никифоренка було затримано поліцією у четвер зранку у своїх помешканнях і доправлено до прокуратури.

Читайте також: У Польщі під час сімейної сварки загинула семирічна дитина з України

Очікується, що завтра їм буде висунуто звинувачення у цій справі.

Як стало відомо, у четвер рішенням коменданта поліції у Вроцлаві зі служби в органах правопорядку було звільнено третього з чотирьох поліцейських, які брали участь у затриманні і побитті Никифоренка.

На цьому тижні внутрішнє розслідування справи Никифоренка також передано з поліції Вроцлава правоохоронцям у Щеціні.

Читайте також: У Польщі в ДТП загинув українець

Як повідомляв Укрінформ, у Вроцлаві після затримання поліцією, перевезення до витверезника і побиття 30 липня помер 25-річний Дмитро Никифоренко з Немирова Вінницької області. За даними відеомоніторингу, який дослідило видання Gazeta Wyborcza, польські поліцейські застосували до чоловіка неадекватну до ситуації фізичну силу, що і стало причиною його смерті.

Під час візиту до Польщі 9 вересня Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що винні у смерті українця мають бути притягнуті до відповідальності.

Українські та польські активісти вже декілька разів пікетували управління поліції Нижньосілезького воєводства у Вроцлаві, вимагаючи справедливості, захисту і чесного розслідування справи щодо смерті Никифоренка.

Спочатку слідство у справі про смерть Никифоренка вела Окружна прокуратура міста Свідниця. Але згодом його було передано до Щеціна. У Національній прокуратурі Польщі агентству повідомили, що це зроблено для того, щоб уникнути звинувачень в можливій упередженості у ході слідства.

Фото: pixabay.com/CC0 Public Domain

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-