Шмигаль у Польщі закликав притягнути до відповідальності винних у смерті українця Никифоренка

Шмигаль у Польщі закликав притягнути до відповідальності винних у смерті українця Никифоренка

Укрінформ
Винні у загибелі 25-річного громадянина України Дмитра Никифоренка, який помер наприкінці липня після затримання поліцією у Вроцлаві, повинні бути притягнуті до відповідальності.

Про це під час спільної пресконференції з главою польського уряду Матеушем Моравецьким у межах XXX Економічного форуму у польському Карпачі заявив у четвер Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, передає кореспондент Укрінформу.

«Українські дипломати взаємодіють з польськими правоохоронцями у контексті розслідування обставин смерті Дмитра Никифоренка і підтримують зв'язок з його рідними. Польська та українська сторони докладуть максимальних зусиль, аби всі обставини смерті нашого громадянина були з'ясовані, а винні були притягнуті до відповідальності», - заявив Шмигаль.

Глава українського уряду додав, що такою ж є позиція прем'єра Польщі: «він налаштований надзвичайно рішуче, аби швидко вирішити цю справу і притягнути винних до відповідальності у разі доведення провини».

Читайте також: У Вроцлаві вийшли на протест через смерть українця після затримання поліцією

Як повідомляв Укрінформ, у Вроцлаві після затримання поліцією і перевезення до витверезника 30 липня помер 25-річний Дмитро Никифоренко з Немирова Вінницької області. За даними видання Gazeta Wyborcza, польські поліцейські застосували до чоловіка неадекватну до ситуації фізичну силу, що і стало причиною смерті хлопця.

Після смерті українця та оприлюднення деталей справи у польських ЗМІ комендант поліції у Вроцлаві 1 вересня усунув від виконання обов'язків чотирьох поліцейських, які 30 липня затримували українця, а щодо двох з них розпочалася процедура звільнення зі служби в поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-