Фахівці РНБО беруть участь у спільних з НАТО навчаннях «Непорушна стійкість»

Фахівці РНБО беруть участь у спільних з НАТО навчаннях «Непорушна стійкість»

Укрінформ
Фахівці Апарату Ради національної безпеки і оборони України беруть участь у спільних з НАТО командно-штабних навчаннях «Непорушна стійкість» з протидії гібридним загрозам критичній інфраструктурі у Чорноморському регіоні (м.Одеса), які триватимуть цього тижня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба РНБО.

“Навчання проводяться Кабінетом Міністрів України спільно з Центром передового досвіду НАТО з енергетичної безпеки та за підтримки Вищої морської школи США у рамках Платформи Україна-НАТО з вивчення досвіду протидії гібридній війні. Мета навчань – розбудова стійкості системи державних органів України у сфері протидії гібридним загрозам та кризового реагування за рахунок посилення міжвідомчої і цивільно-військової співпраці, планування та забезпечення готовності”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Шмигаль обговорив зі Столтенбергом спільні з НАТО навчання

Як зазначається, проведення навчань є складовою схваленого у квітні 2019 року у Вашингтоні рішення міністрів закордонних справ держав-членів НАТО щодо підтримки України у протистоянні гібридним викликам у Чорноморському регіоні.

За інформацією пресслужби, до участі у навчаннях залучатимуться органи сектору безпеки і оборони України, установи, що здійснюють координацію кризового управління, а також оператори енергетичної та іншої критичної інфраструктури.

Читайте також: У НАТО високо оцінили реформи сектору безпеки та оборони України

Як повідомляв Укрінформ, 9 лютого в рамках візиту української урядової делегації до Брюсселю Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль обговорив з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом питання зміцнення співпраці з НАТО та підготовки до проведення штабних навчань «Непорушна стійкість».

19-20 травня 2021 року у Києві відбулась Головна планувальна конференція з підготовки до командно-штабних навчань НАТО-Україна «Непорушна стійкість».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-