Польща дозволила в’їзд українцям з 9 вересня

Польща дозволила в’їзд українцям з 9 вересня

Укрінформ
Польща дозволила в’їзд громадянам України, у тому числі з метою туризму, з 9 вересня. Всього українці можуть подорожувати до 133 країн світу.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

“Дуже гарна новина, на яку всі чекали. З 9 вересня громадян України додано до категорії осіб, яким дозволено в’їзд на території республіки Польща, у тому числі з метою туризму”, - сказав він.

Кулеба зауважив, що від обов’язку перебування на карантині після перетину зовнішнього кордону звільнено осіб, вакцинованих від COVID-19, або тих, хто перехворів на коронавірус.

Також міністр поінформував, що станом на сьогодні для громадян України за різних умов відкритий кордон 133 країн світу.

Читайте також: Чехія відкрила кордони для вакцинованих українців

“Десь необхідно пред’явити підтверджуючі документи про проходження курсу вакцинації від COVID, десь достатньо негативних результатів ПЛР-тесту чи експрес-тесту на антиген, але, в принципі, ви можете в’їхати в 133 країни світу і ця цифра продовжуватиме зростати”, - наголосив посадовець.

Глава української дипломатії нагадав про початок роботи в Єгипті гарячої лінії для допомоги та туристичного супроводження українською мовою з 1 вересня. Її номер: 196-54.

"Це номер телефону, за яким в Єгипті ви можете рідною, зрозумілою мовою отримати всі необхідні консультації щодо вашого відпочинку", - підкреслив Кулеба.

Читайте також: Ізраїль відкривається для невеликих груп туристів

Як повідомляв Укрінформ, 15 липня Рада ЄС додала Україну до списку країн, з якими державам-членам Євросоюзу рекомендовано поступово знімати обмеження на «несуттєві» подорожі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-