Ветеранів навчатимуть за програмою «Кіберзахисники» - в Україні оголосили відбір

Ветеранів навчатимуть за програмою «Кіберзахисники» - в Україні оголосили відбір

Укрінформ
Розпочався другий відбір на безкоштовне навчання у програмі професійного розвитку у сфері кібербезпеки та реінтеграції для ветеранів АТО/ООС «Кіберзахисники»

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінветеранів.

"Учасники пройдуть професійне навчання з кібербезпеки, а після його закінчення отримають допомогу з працевлаштуванням у державному та приватному секторах. Також випускники матимуть визнаний державою сертифікат у галузі кібербезпеки та можливість безкоштовно скласти сертифікаційний іспит CISCO Academy, що дозволить їм претендувати на затребувані та високооплачувані посади, як-то аналітик з кібербезпеки, фахівець з тестування безпеки, фахівець з комп’ютерної криміналістики, фахівець з реверс-інжинірингу та адміністратор із мережевої безпеки", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Президент затвердив нову Стратегію кібербезпеки України

Зазначається, що програма включає два змістові компоненти: технічні навички з кібербезпеки та реінтеграція ветеранів.

Перша складова включає курси викладачів Національного технічного університету України (Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського), а також провідних українських та міжнародних експертів. За частину, присвячену питанню реінтеграції, відповідають фахівці з Національного університету Києво-Могилянська академія – вони допоможуть ветеранам розвити нові технічні, аналітичні, мовні та м'які навички, необхідні для реабілітації та реінтеграції в суспільство. Також ветерани матимуть можливість додатково опанувати технічну та IT англійську мову.

Як повідомляється, опановувати нову професію майбутні кіберзахисники України розпочнуть 11 жовтня 2021 року і вчитимуться протягом шести місяців. Це в півтора раза довше, ніж їхні попередники з першого потоку. Таке рішення було прийняте для того, аби ветерани мали більше часу для вивчення матеріалу та спілкування з викладачами.

Читайте також: Зеленський увів у дію рішення РНБО про кібероборону держави

Зокрема, зросла також і кількість учасників програми. Після оголошення першого набору приєднатись до неї зголосилось багато ветеранів і ветеранок, тому наступний було вирішено збільшити вдвічі – до 60 осіб. Також відтепер подати заявку на участь зможуть подати не лише кияни, але й ветерани з усіх регіонів України.

У міністерстві нагадали, що перша група із 30 учасників розпочала проходження програми навесні цього року і закінчила її 31 серпня 2021 року.

Щоб потрапити в програму конкурсанти мають заповнити анкету на сайті проєкту, пройти тестування на базові комп’ютерні знання та підготувати мотиваційний лист. Відбір на другий потік – додатковий шанс для тих, хто брав участь у першому конкурсі та не пройшов з першої спроби. Ветеранам та ветеранкам, які подавали заявки навесні не треба надсилати нову заявку, вони будуть запрошені пройти нове тестування.

Читайте також: Мінцифри презентувало серіал про захист від кібершахраїв

Прийом заявок триватиме до 24 вересня.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство у справах ветеранів планує вивчити досвід США та імплементувати найсучасніші практики до системи психологічної реабілітації захисників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-