Мінцифри презентувало серіал про захист від кібершахраїв

Мінцифри презентувало серіал про захист від кібершахраїв

Відео
Укрінформ
Міністерство цифрової трансформації презентувало освітній серіал «Обережно! Кібершахраї».

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, презентація серіалу відбулася 12 серпня.

Заступик міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан під час презентації розповіла, що в серіалі викладені чіткі алгоритми дій при втраті банківських даних або пристроїв, на яких така інформація зберігалася.

"Наші експерти моделюють ситуації, в яких відбувається втрата службової та приватної інформації, і розповідають, як діяти в кожній з них. Глядач дізнається, як діяти у разі крадіжки фінансового номера, втрати мобільного пристрою чи цілеспрямованого викрадення інформації", - додала вона.

Читайте також: Мінцифри запустило серіал про нові цифрові професії

У серіалі також ідеться про те, як встановити місцезнаходження гаджета, як уберегтися від витоку інформації та як протидіяти фiшингу та вішингу.

Серіал складається з чотирьох серій і доступний для перегляду на порталі "Дія.Цифрова освіта"

Курс розроблено Міністерством цифрової трансформації України за підтримки проєкту Агентства з міжнародного розвитку США - USAID Україна «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» за участі Кіберполіції, НБУ, Держспецзв’язку, CERT-UA та Комітету ВР із цифрової трансформації.

Читайте також: У Мінцифри назвали два напрями боротьби з кібершахрайством

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство цифрової трансформації має намір до 2024 року підвищити цифрову грамотність 6 млн українців. Для цього у 2020 році відомство запустило портал «Дія. Цифрова освіта», на якому в форматі серіалів доступні різноманітні курси, які дають змогу набути цифрових навичок у різних сферах життя. Нині на порталі доступні до перегляду понад 70 серіалів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-