У Софії Київській розпочався саміт перших леді та джентльменів

У Софії Київській розпочався саміт перших леді та джентльменів

Фото, відео
Укрінформ
Київський саміт перших леді та джентльменів під назвою "М’яка сила у новій реальності" розпочав роботу на території національного заповідника "Софія Київська".

Як повідомляє Укрінформ, захід організований з ініціативи дружини Президента України Олени Зеленської.

Саміт перших леді та джентльменів «М’яка сила у новій реальності» / Фото: Геннадій Мінченко

Участь у саміті підтвердили десять перших леді, серед яких дружини глав Латвії, Литви, Сербії, Лівану, Ізраїлю, Німеччини, Хорватії, Коста-Рики, Бразилії та Європейської Ради.

Саміт проходитиме у гібридному форматі: частина учасників через обмеження, пов’язані з пандемією COVID-19, не змогли приїхати до Києва і долучаться в онлайн-режимі.

Читайте також: Кулеба сказав, хто візьме участь у Київському саміті перших леді й джентльменів

Раніше Олена Зеленська заявляла, що Київський саміт перших леді та джентльменів є аполітичною подією й суто гуманітарним форумом, за його результатами планується до підписання загальна декларація щодо взаємодії у сфері охорони здоров’я, освіти та питань рівних можливостей за умов нових реалій у світі.

За її словами, саміт розпочнеться з великої "візіонерської панелі" щодо змін у світі, тенденцій і майбутніх можливостей, а друга частина буде присвячена більше практичним завданням, обміну досвідом та спільним проєктами. Планується, що за результатами саміту має бути підписано загальну декларацію.

Читайте також: Міністерство закордонних справ запускає онлайн-марафон до 30-ї річниці незалежності України

"Наприкінці саміту ми маємо намір підписати загальну декларацію про об’єднання зусиль у сфері гуманітарної політики. Це буде відкрита декларація, її фізично підпишуть ті, хто буде присутній на саміті, а потім вона буде відкритою для всіх, хто хоче приєднатися", - пояснювалала дружина українського президента.

Олена Зеленська також запевняла, що на організацію і проведення цього саміту "не було використано жодної гривні з державного бюджету", усе забезпечили партнери.

Читайте також: На Київському саміті перших леді та джентльменів буде 11 учасників – Кулеба

Як повідомлялося, 23 серпня відзначається День Державного прапора України. Цього дня у Києві відбувається два великих саміти — установчий саміт Кримської платформи та Київський саміт перших леді й джентльменів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-