Кулеба сказав, хто візьме участь у Київському саміті перших леді й джентльменів

Кулеба сказав, хто візьме участь у Київському саміті перших леді й джентльменів

Укрінформ
Перші леді Латвії, Литви, Сербії, Лівану, Ізраїлю, Німеччини, Хорватії, Коста-Рики, Бразилії, дружини президента Європейської Ради та України візьмуть участь у Київському саміті перших леді й джентльменів 23 серпня.

Про це розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Станом на зараз у нас є 10 перших леді, які підтвердили свою участь, разом з пані Оленою (Зеленською — ред.) — 11. Тобто 11 перших леді візьмуть участь у першому установчому саміті — Київському саміті перших леді та джентльменів. Це - перші леді Латвії, Литви, Сербії, Лівану, Ізраїлю, Німеччини, Хорватії, Коста-Рики, Бразилії і дружина президента Європейської Ради, тобто голови Європейського Союзу», - зазначив він.

Кулеба уточнив, що у зв'язку з обмеженнями через пандемію COVID-19 частина учасників приїде до Києва, а частина - братиме участь в онлайн-форматі. «Але на статус учасників це не впливає, і саміт пройде успішно», - переконаний глава МЗС.

Крім того, він поінформував, що до саміту в Києві долучаться також американський есеїст та мислитель Насім Талеб й афганська режисерка Сахра Карімі, яку Україна евакуювала з Кабула.

Читайте також: Київський саміт перших леді та джентльменів проходитиме на регулярній основі – Зеленська

Як повідомлялося, у Києві 23 серпня, напередодні Дня Незалежності України, відбудеться Київський саміт перших леді та джентльменів. Захід організований з ініціативи першої леді України Олени Зеленської.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-