На Київському саміті перших леді та джентльменів буде 11 учасників – Кулеба

На Київському саміті перших леді та джентльменів буде 11 учасників – Кулеба

Укрінформ
На Київському саміті перших леді та джентльменів буде 11 учасників, частина з них візьмуть участь онлайн через пандемію COVID-19. 

Про це сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі телеканалу “Україна 24”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Це перший подібний світовий саміт. До нас цього ніхто не робив. Але для першого саміту ми зібрали достатню кількість учасників. Їх буде 11. З огляду на ковід, деякі з них будуть онлайн, деякі будуть присутні фізично, але це дуже -дуже гарний результат для першого такого саміту. Я переконаний, що на наступному саміті учасників уже буде більше. Ми над цим теж працюватимемо”, - зазначив Кулеба.

Читайте також: На саміті перших леді та джентльменів частина гостей будуть онлайн — Зеленська

На уточнення журналістів, звідки будуть гості — учасники саміту, міністр відповів: “Будуть гості і з Європи, і з-за океану”.

За його словами, важливо, що не лише перші леді будуть учасниками цього саміту.

“Ми також запросили дуже крутих експертів із різних сфер: і з охорони здоров’я, з освіти, з питань рівності, які з усього світу приїдуть і візьмуть участь у цьому заході. Там будуть зірки серед перших леді, справжні зірки також серед експертів і модераторів, але, звісно, головною зіркою цього саміту буде наша перша леді Олена Зеленська, яка, власне, і організовує цю світову подію”, - зазначив міністр закордонних справ.

Читайте також: Зеленська вважає, що першій леді потрібен офіційний статус

Він також додав, що є плани проводити такий саміт щороку.

“Я переконаний, що другий саміт викличе багато інтересу, буде більше учасників. Сподіваємося, що на той момент буде подолана пандемія, і всі люди зможуть фізично приїхати. Але мені дуже подобається, як це звучить - Київський саміт перших леді та джентльменів. Це такий бренд, який, я вірю, стане історією успіху”, - поділився Кулеба.

Також він додав, що локацією для саміту буде заповідник Софія Київська.

Як повідомлялося, у Києві 23 серпня, напередодні Дня Незалежності України, відбудеться Київський саміт перших леді та джентльменів. Захід організований з ініціативи першої леді України Олени Зеленської.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-