МКІП ініціює зустріч з медійниками щодо мораторію на рекламу ліків

МКІП ініціює зустріч з медійниками щодо мораторію на рекламу ліків

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики найближчим часом ініціює зустріч медійників з представниками Міністерства охорони здоров’я та Ради національної безпеки і оборони з приводу наміру заборонити рекламу лікарських препаратів в Україні.

Про це написав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у Телеграмі, передає Укрінформ.

"З приводу мораторію на рекламу ліків і медпрепаратів, який має розробити Кабмін за дорученням РНБО. Як ексмедійник я прекрасно розумію, що ця реклама – 30% доходів телевізійників та інших ЗМІ. Саме тому Міністерство культури і інформаційної політики найближчим часом ініціює зустріч медійників з Мінохорони здоров’я та РНБО, щоб почути думку самих медійників. Ми маємо розуміти, що будь-який бізнес, включаючи телевізійний, має бути соціально відповідальним. А самолікування до відповідальності немає жодного відношення в будь-якій цивілізованій країні", - написав Ткаченко.

Він зазначив, що розробка механізму триватиме до кінця року, а сам мораторій має бути введений до 1 січня 2024 року. Міністр підкреслив, що перехідний час є, і він буде використаний ефективно.

Читайте також: У Києві оголосили три мистецьких конкурси до святкування Нового року

"У діалозі з представниками медіакомпаній знайдемо шлях, як втілити ці зміни максимально без втрат. У першу чергу для них самих", - зазначив глава МКІП.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський увів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони про стан національної системи охорони здоров'я та невідкладні заходи щодо забезпечення громадян України медичною допомогою. Згідно з ним, РНБО доручила Кабінету Міністрів розробити мораторій на рекламу ліків і медпрепаратів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-