Україна готова до нової хвилі COVID-19 восени – Зеленський

Україна готова до нової хвилі COVID-19 восени – Зеленський

Укрінформ
Україна готова до нової хвилі COVID-19 восени на рівні інших європейських країн.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський на пресконференції в рамках Всеукраїнського форуму "Україна-30. Децентралізація", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Чи готуємось ми до осені (нової хвилі COVID-19 - ред.) Я вважаю, що ми готові. Щодо лікарень, щодо кількості ліжко-місць, щодо заробітної плати, кисню, то я вважаю, що ми готові на сучасному рівні, на рівні інших європейських країн і точно не гірше. Щодо лікарень з киснем, то ми готові краще за багато інших європейських країн", - зазначив Зеленський.

Читайте також: Херсонщина готується до третьої «COVID-хвилі», кисень потрібен 90% людей у лікарнях

В деяких лікарнях і деяких громадах, за його словами, звісно, виникають певні питання, але інколи це залежить від кадрового складу.

Говорячи про прорахунки в медичній системі у питаннях протидії COVID-19 під час попередніх хвиль, то Президент зауважив, що проблемні питання були у всьому світі.

"Це не прорахунки медичної системи, це просто медична система, яка не готова була у всьому світі до ковіду, у будь-якій країні, навіть там, де найкраща медицина", - наголосив він.

Читайте також: На Закарпатті підозрюють ще шість випадків штаму Delta

Як повідомляв Укрінформ, Київська влада уже заявила про початок підготовки до третьої хвилі епідемії коронавірусу. Заступник голови КМДА Ганна Старостенко, зокрема, зазначила, що близько 5,5 тис. ліжок у столичних медзакладах зможуть розгорнути для прийому хворих на COVID-19.

В Україні за минулу добу виявили 717 нових випадків коронавірусної хвороби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-