Київ починає готувати лікарні та медиків до третьої хвилі COVID-19

Київ починає готувати лікарні та медиків до третьої хвилі COVID-19

Укрінформ
Київ починає готуватися до третьої хвилі епідемії гострої респіраторної хвороби СOVID-19.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Київської міської державної адміністрації.

«Зважаючи на ситуацію із захворюваністю у світі і, зокрема, в сусідніх країнах, Київ уже ухвалює необхідні управлінські рішення. Наразі – період відпусток, і українці подорожують як всередині країни, так і закордон. Звісно, що під час подорожей ризик заразитися збільшується. До того ж, інфекціоністи говорять про високу контагіозність нового штаму вірусу. Тому сьогодні ми вже готуємо госпітальні бази для прийому хворих на коронавірусну хворобу. Підготовка, у першу чергу, передбачає забезпечення киснем медичних ліжок, засобами захисту – медичного персоналу, медикаментами – пацієнтів», – першого заступника голови КМДА зазначив Микола Поворозник.

Читайте також: Рада пропонує виділити ₴800 мільйонів на кисневе обладнання з імпортного ПДВ

Згідно з протоколом № 10 засідання штабу із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, керівники лікарень міста, включених до другої хвилі госпітальних баз прийому хворих на СOVID-19, мають підготувати медичні заклади для прийому хворих під час третьої хвилі епідемії. Зокрема, забезпечити підключення ліжок до кисню, закупити необхідні медикаменти та засоби індивідуального захисту.

Окрім того, відповідно до документу, міська влада направить звернення до керівників підприємств, установ та організацій критичної інфраструктури усіх форм власності щодо складання та направлення в КМДА списків працівників, які потребуватимуть спецперепусток на проїзд у громадському транспорті у разі запровадження посилених карантинних обмежень.

«Одним із важливих і дієвих факторів у протидії поширенню хвороби є уникнення великих скупчень людей, а отже – обмеження роботи громадського транспорту. Для того, щоб забезпечити життєдіяльність столиці, вже найближчим часом підприємства критичної інфраструктури мають надати інформацію про необхідну кількість перепусток. Цього разу ми плануємо запровадити електронні перепустки. Таким чином ми персоналізуємо перепустки, щоб ними могли скористатися тільки кияни, які працюють на підприємствах критичної інфраструктури», – прокоментував Поворозник.

Він також нагадав, що в столиці триває вакцинація проти СOVID-19 та закликав містян записатися на щеплення у зручний час за допомогою системи helsi.me, аби убезпечити себе та близьких від ризику захворювання. Вакцинація є безкоштовною.

Як повідомлялося, від початку вакцинальної кампанії в Києві здійснено понад 570 тисяч щеплень: першу дозу отримали 381 372 особи, повністю імунізовано майже 189 тисяч. Серед медичних працівників уже вакциновано 91,5%, серед освітян – 51,3%.

Щоденно працює Центр вакцинації проти COVID-19, створений на базі МВЦ. У вихідні працює 21 міні-вакцинальний пункт, де щепитися зручніше з огляду на територіальну доступність.

Обрати зручний пункт вакцинації можна за посиланням: https://cutt.ly/wmKX32y.

Вакцинуватися також можна в одному зі 117 пунктів щеплення, які створені на базі Центрів первинної медико-санітарної допомоги міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-