Рада пропонує виділити ₴800 мільйонів на кисневе обладнання з імпортного ПДВ

Рада пропонує виділити ₴800 мільйонів на кисневе обладнання з імпортного ПДВ

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт № 5460 “Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2021 рік” щодо збільшення видатків на закупівлі, проєктування та встановлення кисневих станцій”.

Як передає кореспондент Укрінформу, відповідне рішення підтримали 347 народних депутатів.

Згідно із порівняльною таблицею, проєктом закону пропонується збільшити на 800 мільйонів гривень обсяг бюджетних призначень Міністерства охорони здоров’я за загальним фондом державного бюджету, передбачивши видатки розвитку за новими бюджетними програмами. Зокрема, програма КПКВК 2301280 "Централізовані закупівлі кисневих станцій для опорних закладів охорони здоров’я" передбачає видатки обсягом 650 мільйонів гривень. Водночас програма КПКВК 2311700 "Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на закупівлю опорними закладами охорони здоров’я послуг щодо проєктування та встановлення кисневих станцій" – 150 мільйонів гривень.

Читайте також: Рада підтримала Бюджетну декларацію на 2022-2024 роки

Як повідомлялося, голова Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування, один із авторів законопроєкту Михайло Радуцький, розповідаючи про документ, зазначав, що пропонується виділяти кошти на кисневе обладнання з надходжень від імпортного ПДВ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-