Прокурори підуть на переатестацію після поновлення через суд — Рада ухвалила закон

Прокурори підуть на переатестацію після поновлення через суд — Рада ухвалила закон

Укрінформ
Як передає Укрінформ, за відповідний законопроєкт №5157 в цілому проголосували 293 народних депутати.

Серед іншого, документ передбачає обов’язкове проходження атестації для можливості обіймати посади прокурора в Офісі генерального прокурора, обласній чи окружній прокуратурі, у тому числі в разі поновлення на посадах за рішеннями судів.

Також закон передбачає постійність дії кадрових комісій Офісу генпрокурора, обласних прокуратур, які забезпечують проведення атестації прокурорів.

Крім того, закон уповноважує генпрокурора скликати всеукраїнську конференцію прокурорів і з’їзд представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ для призначення членів Ради прокурорів України.

Читайте також: Венедіктова поки не готова прогнозувати, коли оберуть керівництво САП

Як повідомляв Укрінформ, після ухвалення Верховною Радою 19 вересня 2019 року закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури” розпочалася реформа Генпрокуратури.

Вона охоплювала атестацію та перевірку прокурорів ГПУ, створення Офісу генпрокурора, який розпочав роботу 2 січня 2020 року. Також атестацію пройшли працівники регіональних та місцевих прокуратур. Передбачалося, що внаслідок реформування кількість прокурорів має зменшитися з 15 до 10 тисяч.

Читайте також: Рада «завернула» законопроєкт, який дозволяє випускникам претендувати на посаду прокурора

Після звільнення частина прокурорів подали до суду скарги, в яких просили поновити їх на посадах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-