В уряді шукають рішення, як залучити в Україну нові транзитні авіамаршрути

В уряді шукають рішення, як залучити в Україну нові транзитні авіамаршрути

Укрінформ
Міністерство інфраструктури спільно з Міністерством закордонних справ напрацьовують оперативні рішення для того, щоб залучити в Україну нові транзитні авіаційні маршрути.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Мінінфраструктури

«Обмеження польотів у повітряному просторі Білорусі та транзитних перельотів для білоруських компаній є необхідними кроками для забезпечення безпеки авіації та пасажирів”, - заявив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

“Розраховуємо на підтримку наших міжнародних партнерів”, – підкреслив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, Кабмін затвердив рішення щодо заборони використання з 00.00 29 травня повітряного простору України повітряними суднами, зареєстрованими в реєстрах Республіки Білорусь. Раніше уряд ухвалив рішення про те, що Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю з 26 травня.

Читайте також: Чисте небо Білорусі. Авіакомпанії шукають обхідні маршрути

Відповідне рішення було ухвалено після того, як 23 травня білоруська влада примусово, за допомогою винищувачів, посадила в Мінську літак компанії Ryanair, що прямував з Афін до Вільнюса. На борту літака перебував засновник каналу Nexta Роман Протасевич, якого білоруські силовики після приземлення літака затримали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-