Активісти проведуть акцію біля МЗС через затримання у Мінську Протасевича

Активісти проведуть акцію біля МЗС через затримання у Мінську Протасевича

Укрінформ
Громадські активісти о 19:30 проведуть перед будівлею Міністерства закордонних справ України термінову акцію з вимогою, щоб влада Білорусі негайно звільнила засновника каналу Nexta Романа Протасевича.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Євромайдан SOS у Фейсбуці.

"Ми не можемо залишатися осторонь і дивитися на те, як відбувається акт захоплення цивільного літака з метою викрадення людини. Ми збираємося о 19:30 на термінову акцію перед Міністерством закордонних справ (Київ, Михайлівська площа, 1), щоб вимагати негайної реакції від української влади та міжнародної спільноти", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що Романа треба негайно звільнити, а діям режиму Лукашенка має бути надано відповідну міжнародну оцінку.

Читайте також: Президент Литви закликав ЄС і НАТО відреагувати на затримання Протасевича у Мінську

"Це безпрецедентний метод міжнародного викрадення людини. За сфабрикованими кримінальними справами проти Романа йому загрожує смертна кара, яка досі застосовується в Білорусі. Ми не можемо залишатися осторонь і дивитися на те, як відбувається акт захоплення цивільного літака з метою викрадення людини", - підкреслюють активісти.

Зазначається, що за сфабрикованими кримінальними справами в Білорусі Протасевичу загрожує тривалий термін ув’язнення. Також через опозиційну діяльність лукашенківський режим вніс його до переліку осіб, «причетних до терористичної діяльності».

Як повідомлялося, у неділю було затримано колишнього головного редактора опозиційного білоруського Телеграм-каналу Nexta і головного редактора ресурсу «Білорусь головного мозку» Романа Протасевича. Для його затримання було захоплено та примусово посаджено у мінському аеропорту пасажирський лайнер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-