Президент Литви закликав ЄС і НАТО відреагувати на затримання Протасевича у Мінську

Президент Литви закликав ЄС і НАТО відреагувати на затримання Протасевича у Мінську

Укрінформ
Литовський президент Гітанас Науседа вимагає звільнити затриманого в неділю в аеропорту Мінська колишнього головного редактора інтернет-ресурсу NEXTA Романа Протасевича і закликає міжнародне співтовариство вжити заходів. 

Як передає Укрінформ, про це Науседа заявив у Facebook.

"Я вимагаю, щоб білоруський режим негайно звільнив затриманого і дозволив йому, а також всім іншим пасажирам літака продовжити політ до Вільнюса. Я звертаюся до союзників по НАТО і ЄС із закликом негайно відреагувати на загрозу, яку представляє білоруський режим для міжнародної цивільної авіації", - написав Науседа.

"Міжнародне співтовариство має терміново вжити заходів, щоб подібні інциденти не могли повторитися. Я буду говорити про це вже завтра на засіданні Європейської ради в Брюсселі", - заявив президент Литви.

Як повідомлялося, білоруські силовики у неділю затримали засновника каналу "Nexta" Романа Протасевича після екстреної посадки літака у Мінську.

Читайте також: КДБ Білорусі вніс засновників телеграм-каналу NEXTA до переліку терористів

Цього тижня було заблоковано сайт найбільшого незалежного ЗМІ Білорусі Tut.by, вдома у кількох його редакторів відбулися обшуки. 21 травня суд присудив 15-денний арешт репортеру, який висвітлював ці обшуки.

Білоруська асоціація журналістів заявила, що 27 працівників ЗМІ наразі перебувають за ґратами, де або чекають суду, або відбувають покарання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-