Справа Burisma: захисту встановили дедлайн ознайомлення зі справою

Справа Burisma: захисту встановили дедлайн ознайомлення зі справою

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд установив стороні захисту строк по 31 березня для ознайомлення з матеріалами у справі щодо спроби підкупу керівників Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Національного антикорупційного бюро України.

Як передає Укрінформ,про це повідомляє ВАКС.

“Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнив клопотання детектива НАБУ та встановив стороні захисту строк для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування у кримінальному провадженні до 31 березня 2021 року включно. Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає”, - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Хабар у $6 мільйонів: ексменеджеру Burisma продовжили зобов'язання

Під час судового засідання детектив НАБУ зазначив, що з моменту отримання повідомлення про відкриття матеріалів кримінального провадження, а саме - з 1 грудня 2020 року і до 24 березня 2021 року підозрювані та їхні захисники від двох до 11 разів прибували для ознайомлення із матеріалами справи. Загальна кількість матеріалів досудового розслідування, доступ до яких надано стороні захисту, становить 33 томи, а також речові докази, які готові для надання доступу в порядку, визначеному ст. 290 КПК України.

Читайте також: Справу, де фігурував Байден, поліція закрила законноМВС

Заслухавши думку учасників судового процесу, а також з урахуванням обсягу матеріалів та умов доступу до них, слідчий суддя ВАКС встановив стороні захисту строк для ознайомлення з матеріалами справи.

Як повідомлялось, 12 червня 2020 року детективи НАБУ затримали групу осіб, які намагалися передати 6 млн доларів хабара керівництву антикорупційних органів за закриття кримінального провадження проти ексміністра екології часів президентства Віктора Януковича, яке восени 2019 року Генпрокуратура передала до НАБУ. Ексміністра підозрюють у привласненні, розтраті майна (ч. 5 ст. 191 ККУ), відмиванні грошових коштів, здобутих злочинним шляхом (ч. 3 ст. 209 ККУ) - так звана "справа Бурісми".

Серед затриманих осіб — перший заступник начальника ГУ ДПС у м. Києві, один із керівників групи компаній, афільованої з колишнім міністром екології та природних ресурсів , та колишній керівник одного з департаментів ДФС України, довірена особа ексміністра екології.

1 липня 2020 року ексміністру екології повідомили про підозру в організації надання хабара керівникам САП і НАБУ у розмірі 6 млн доларів. 10 серпня його оголосили у розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-