У роботі з дезінформацією є два великі зрізи – МКІП

У роботі з дезінформацією є два великі зрізи – МКІП

Укрінформ
Заступник міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко наголосив, що протидія дезінформації є величезним пріоритетом роботи міністерства.

Про це він сказав під час публічного обговорення “Пріоритети Міністерства культури та інформаційної політики на 2021-2022 роки: чого очікують громадяни?", що відбувалося онлайн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Для нас величезним пріоритетом є питання протидії дезінформації. І очевидно, що і з початку року достатньо багато могли, принаймні ті, хто цікавляться глибше тематикою роботи міністерства, про це чути. У нас трішки відбулася зміна в назвах. Ми працювали над ідеєю створення Центру протидії дезінформації. І одразу хочу пояснити дуже коротко логіку, що фактично в роботі з дезінформацією є два великі зрізи”, - сказав Шевченко.

Читайте також: Держава у протидії дезінформації повинна акцентувати на загрозах боку РФ - Шевченко

За його словами, один із них - на рівні міністерств. Зокрема, Міністерство культури та інформаційної політики - є органом, який відповідає за інформаційну безпеку на рівні формування політики серед міністерств.

“А є безпековий блок, в який задіяні певні секретні й таємні речі, і цей блок він складається з різних органів як міністерських, так і неміністерських, і є ключовий орган, який створений для координації цього всього — це Рада національної безпеки та оборони”, - додав Шевченко.

Читайте також: Мендель розповіла, як працюватиме Центр протидії дезінформації

Він нагадав, що РНБО ухвалила рішення утворити Центр протидії дезінформації як робочий орган Ради нацбезпеки й оборони.

“Передбачається, що всі, в тому числі й ми, співпрацюють з ним, крім цього окремо ми створюємо центр, який матиме назву Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки”, - розповів Шевченко.

Як повідомлялося минулого тижня, зауважив він, Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки очолить Любов Цибульська.

Читайте також: МКІП розпочинає підготовку до 30-ї річниці Незалежності

“Дуже скоро буде більше деталей і більше інформації по цьому. Тому питання протидії дезінформації і реагування на інформаційні загрози є одним із топових пріоритетів. Воно включає як створення інституцій і налагодження співпраці між різними державними органами, створення безпосередньо механізму реагування, воно передбачає надзвичайно тісну співпрацю з громадськими організаціями, і той фактор, що буде задіяна Любов Цибульська, і моя задіяність у міністерстві, оскільки ми маємо досвід роботи з громадськими організаціями, розуміємо всі переваги, які громадські організації можуть надати, думаю, це також є плюс для того, щоб забезпечити таку максимально тісну співпрацю”, - вважає заступник міністра.

Водночас він висловився щодо перегляду законодавства в контексті відповідальності за дезінформацію.

“Ми максимально акуратно говоримо, що будь-які перегляди законодавства у контексті відповідальності - чи встановлення, чи підвищення відповідальності за дезінформацію, - це надзвичайно делікатна тема, тому ми її продовжуємо вивчати, але прямих намірів перевносити чи вносити той законопроєкт про дезінформацію, який готувався міністерством Бородянського, на цей момент немає”, - додав Шевченко.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у МКІП проінформували, що Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики очолить Любов Цибульська. Презентація напрямків діяльності та програм Центру запланована на кінець березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-