Мендель розповіла, як працюватиме Центр протидії дезінформації

Мендель розповіла, як працюватиме Центр протидії дезінформації

Відео
Укрінформ
Центр протидії дезінформації запрацює у цьому місяці та об'єднає спеціалістів з різних відомств та приватних компаній, які будуть перевіряти інформацію, яка з'являється в публічному просторі.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це прессекретар Президента Юлія Мендель розповіла в ефірі ТБ-шоу “Погляд з Банкової з Юлією Мендель” на телеканалі “Дом”.

"Президент Володимир Зеленський запропонував створити центр протидії дезінформації. У цьому місяці структура почне роботу. Цей центр об'єднає спеціалістів з різних відомств та приватних компаній, які будуть перевіряти інформацію, яка з'являється в публічному просторі. Дезінформація буде спростовуватися. Президент розраховує, що центр буде працювати на міжнародному рівні, адже в багатьох країнах на захід та схід країни є проблема дезінформації", - розповіла Мендель.

Також за її словами, Президент запропонував ввести уроки медіаграмотності у школах і "навчати старше покоління правилам відсіювання правдивої інформації від неправдивої".

"Центр об'єднає спеціалістів із різних структур. Перше, і найголовніше завдання - це допомагати людям відрізняти факти від дезінформації. І кожен має право на правдиву інформацію...Щодо покарання за фейки, у словосполученні засоби масової інформації дуже важливе слово масове, тобто те, що стосується багатьох. Впевнена, ЗМІ повинні озвучувати тільки перевірену інформацію. Почне працювати центр, будуть конкретні випадки дезінформації, і тоді стане зрозуміло, які і хто фейки розповсюджує, як з ними боротися, які покарання будуть запропоновані", - сказала Мендель.

Читайте також: Для розмови Зеленського і Байдена треба дуже добре підготувати платформу - Мендель

Як повідомлялося, прессекретар Президента Юлія Мендель починає авторський проєкт на телеканалі “Дом” для глядачів з тимчасово окупованих територій Криму і Донбасу.

Водночас на сторінці “Дому” у Фейсбуці зазначається, на телеканалі стартує щотижневе ТБ-шоу “Погляд з Банкової з Юлією Мендель”

У понеділок, 15 березня, відбувся пілотний випуск на сторінках у Фейсбуці та Ютубі, а у неділю, 21 березня, запланована телевізійна прем’єра з трансляцією на всіх “діджитал-платформах” телеканалів “ДОМ” і “UATV”.

Повідомляється також, що глядачі зможуть поставити свої питання до речниці Президента у Фейсбуці або Вайбері протягом тижня, а в неділю вона відповість на них.

Рада національної безпеки і оборони (РНБО) ухвалила рішення про створення Центру протидії дезінформації, який розпочне роботу з наступного тижня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-