Жити без переведення годинників: Рада відправила законопроєкт на доопрацювання

Жити без переведення годинників: Рада відправила законопроєкт на доопрацювання

Укрінформ
Верховна Рада на позачерговому засіданні у п'ятницю відправила на доопрацювання в комітет законопроєкт №4201 «Про обчислення часу в Україні», який пропонує скасувати сезонні переведення годинників і, таким чином, залишити в Україні «зимовий» час.

Як передає кореспондент Укрінформу, відповідне рішення підтримали 226 народних депутатів.

За ухвалення проєкту у другому читанні та в цілому проголосувало 212 народних депутатів при мінімально необхідних 226.

Перед цим депутати не підтвердили декілька поправок, які були враховані до другого читання, чим розбалансували законопроєкт.

Законопроєкт передбачав, що перехід на зимовий час, який відбувся у ніч із суботи 24 жовтня на неділю 25 жовтня 2020 року, стане останнім сезонним переведенням годинників.

Так, у документі вказано, що «сезонний перехід часу на території України не здійснюється».

Проєктом також пропонувалося встановити, що на території України обчислення часу здійснюється за київським часом, що є єдиним для всієї території України.

Читайте також: Скасування переходу на зимовий та літній час: Стефанчук пояснив користь законопроєкту

Передбачалося, що розпорядок роботи органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їх посадових і службових осіб, підприємств, установ та організацій усіх форм власності визначається та встановлюється за київським часом.

Водночас планувалося дозволити органам місцевого самоврядування у разі необхідності рекомендувати час початку робочого дня для підприємств, установ та організацій усіх форм власності на відповідній території.

«Прийняття Закону забезпечить визначення на законодавчому рівні порядку обчислення часу в Україні, сприятиме покращенню стану здоров’я громадян, підвищенню працездатності населення, сприятиме протидії агресії з боку Російської Федерації та сприятиме євроінтеграційним прагненням України», - йдеться у пояснювальній записці.

Переведення годинникової стрілки здійснюється в Україні двічі на рік. Навесні – на годину вперед, а восени – на годину назад. Автором ініціативи є перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук.

Читайте також: Кабмін підтримує намір Ради скасувати «літній час»

Крім цього, депутати ухвалили закон «Про внесення зміни до статті 9-2 Закону України «Про лікарські засоби» щодо державної реєстрації вакцин або інших медичних імунобіологічних препаратів під зобов'язання» (№5247), необхідний для постачання вакцин в рамках ініціативи COVAX. Після цього голова Верховної Ради Дмитро Разумков закрив друге за день позачергове засідання парламенту.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт «Про обчислення часу в Україні» 3 березня. Профільний Комітет з питань економічного розвитку рекомендував парламенту ухвалити його в другому читанні та в цілому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-