Кабмін підтримує намір Ради скасувати «літній час»

Кабмін підтримує намір Ради скасувати «літній час»

Укрінформ
Кабінет Міністрів підтримує намір Верховної Ради скасувати перехід України на "літній час".

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав під час пресконференції за підсумками року роботи уряду під його головуванням, передає кореспондент Укрінформу.

"Уряд підтримує такий напрямок (скасування переходу на "літній час" - ред.). Це європейська практика", - зазначив Шмигаль.

Він пояснив, що законопроєкт не передбачає введення місцевого часу і ще раз фіксує запровадження київського часу на всій території держави. За словами Шмигаля, для того, щоб уникнути різниці в протяжності світлового дня в різних регіонах країни, місцеві громади матимуть змогу регулювати початок робочого дня.

Читайте також: В ЄС можуть скасувати щорічне переведення годинників

"Розрахунки були, і там насправді немає ні економії ні втрат. Сьогоднішнє енергозабезпечення дає можливість працювати без зміни часу абсолютно ефективно, але стрес для людей буде знято", - наголосив Прем'єр. Він додав, що згідно з висновками лікарів перехід на інший час мав негативний вплив на психологічний стан людей.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 3 березня ухвалила у першому читанні законопроєкт "Про обчислення часу в Україні", яким пропонується скасувати сезонне переведення годинників раз на пів року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-