Українці найбільше довіряють армії, волонтерам і церкві

Українці найбільше довіряють армії, волонтерам і церкві

Опитування
Укрінформ
Українці серед державних та суспільних інститутів найчастіше висловлюють довіру до Збройних сил, волонтерських організацій і церкви, а серед політиків – до Дмитра Разумкова і Володимира Зеленського.

Як передає Укрінформ, такими є результати дослідження, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова з 5 по 9 березня 2021 року.

Згідно з дослідженням, серед державних та суспільних інститутів найчастіше довіра висловлюється до Збройних сил України (їм довіряють 70% опитаних), волонтерських організацій (65%), церкви (64%), Державної служби з надзвичайних ситуацій (63%), Державної прикордонної служби (60%), Національної гвардії України (56%), голови міста (селища, села), в якому проживає респондент (56%), добровольчих батальйонів (55%), громадських організацій (53%), ради міста (селища, села), в якому проживає респондент (51%).

Читайте також: Якби вибори були зараз: українці назвали лідерів перегонів

Недовіра найчастіше висловлюється ЗМІ Росії (не довіряють їм 82% опитаних), державному апарату (чиновникам) (80%), судам (судовій системі загалом) (79%), Верховній Раді (77,5%), уряду (76%), Вищому антикорупційному суду (73%), політичним партіям (71%), прокуратурі (71%), комерційним банкам (70%), Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) (70%), Верховному Суду (69%), Конституційному Суду (69%), Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (68%), Національному агентству з питань запобігання корупції (НАЗК) (68%), місцевим судам (66%), Президенту України (61,5%), Національному банку України (60%).

До всіх політиків, державних посадовців та громадських діячів, чиє прізвище було представлене в опитувальнику, респонденти висловлюють недовіру частіше, ніж довіру. Дещо частіше порівняно з іншими довіра висловлюється голові ВР Дмитру Разумкову (йому довіряють 38% опитаних, однак не довіряють — 48%), Президенту Володимиру Зеленському (відповідно 31% і 63%), екскандадату в мери Києва Сергію Притулі (відповідно 31% і 51%) та чинному Київському міському голові Віталію Кличку (відповідно 29% і 62%).

Читайте також: Як карантин вплинув на купівельні звички українців

Найчастіше респонденти висловлюють недовіру народним депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку (78%, тоді як довіряють йому 13%) і Вадиму Рабіновичу (відповідно 76,5% і 14%), ексголові Одеської ОДА Міхеїлу Саакашвілі (відповідно 74% і 15%), п'ятому президенту Петру Порошенку (відповідно 73% і 22%), Прем'єр-міністру Денису Шмигалю (відповідно 72% і 16%), главі МВС Арсену Авакову (відповідно 72% і 19%), лідеру ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко (відповідно 72% і 20,5%), співголові фракції ОПЗЖ Юрію Бойку (відповідно 71,5% і 21,5%).

Дослідження проводилося методом інтерв’ю «обличчям до обличчя» за місцем проживання респондентів. Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Як повідомляв Укрінформ, згідно з результатами опитування Центру Разумкова «Оцінка ситуації в країні, довіра до політиків, електоральні орієнтації громадян (січень-лютий 2021 р.)», українці найбільше довіряють Голові Верховної Ради Дмитру Разумкову і Президенту Володимиру Зеленському.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-