Мін’юст подав апеляцію на скасування нового правопису

Мін’юст подав апеляцію на скасування нового правопису

Укрінформ
Міністерство юстиції подало апеляційну скаргу до Шостого апеляційного адміністративного суду у справі про визнання протиправною та нечинною постанову Кабінету Міністрів №437 «Питання українського правопису».

Як передає Укрінформ, про це сказала заступник міністра юстиції Валерія Коломієць, повідомляє пресслужба відомства.

«Представляючи інтереси уряду, ми вважаємо незаконним відповідне рішення ОАСК та почали процедуру його оскарження в апеляційній інстанції. На підставі норм закону «Про Кабінет Міністрів України», уряд наділений повноваженнями щодо забезпечення проведення державної політики у сфері розвитку та функціонування державної мови у всіх галузях, а також повноваженнями щодо спрямування та координації роботи міністерств та інших центральних органів виконавчої влади у вказаній сфері. Тож при прийнятті постанови щодо правопису Кабмін мав повноваження щодо схвалення його нової редакції», – розповіла Коломієць.

Читайте також: Зеленський анонсував скорочення повноважень Окружного адмінсуду Києва

За її словами, позивачі у цій справі не навели жодних доказів того, що цією постановою уряду були порушені їхні власні права, свободи та інтереси.

Також повідомляється, що апеляційна скарга у справі про визнання протиправною та нечинною постанову Кабінету Міністрів від 22.05.2019 № 437 «Питання українського правопису» подана у п’ятницю, 12 березня, до Шостого апеляційного адміністративного суду.

Читайте також: Скасування правопису: у Національній академії наук стурбовані рішенням ОАСК

У суді нагадують, що 28 січня 2021 року Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив відповідний позов, обґрунтовуючи рішення тим, що Кабмін при прийнятті постанови діяв поза межами власних повноважень, встановлених Конституцією та законами України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-