Патріарх Варфоломій підтвердив візит в Україну на 30-річчя Незалежності - депутатка

Патріарх Варфоломій підтвердив візит в Україну на 30-річчя Незалежності - депутатка

Укрінформ
Під час зустрічі з українськими народними депутатами у Стамбулі Вселенський патріарх Варфоломій підтвердив, що цьогоріч відвідає Україну.

Про це написала на своїй сторінці у Фейсбуці заступник голови фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Євгенія Кравчук.

"Чудові новини зі Стамбула! На зустрічі з делегацією народних депутатів із фракції "Слуга народу" Вселенський патріарх Варфоломій I підтвердив свій приїзд до України на урочистості з нагоди 30-річчя Незалежності – на запрошення Володимира Зеленського", - написала Кравчук.

Зустріч Вселенського Патріарха Варфоломія з народними депутатами від фракції «Слуга народу»/Фото: Yevheniya Kravchuk, Facebook

Востаннє в Україні Варфоломій був у 2008 році.

"Дуже символічно, що на святкуванні Дня Незалежності України прибуде патріарх, який відіграв одну з ключових ролей для унезалежнення і визнання Українського православ’я", - зазначила народний депутат.

Читайте також: В СКУ привітали Епіфанія з річницею інтронізації та запевнили у підтримці ПЦУ в світі

Вона також додала, що "принагідно привітали Вселенського патріарха із днем народження і подарували ікону в стилі петриківського розпису", та подякувала Генеральному консульству України в Стамбулі за організацію зустрічі.

Як повідомляв Укрінформ, Вселенський патріарх Варфоломій у листопаді минулого року заявив на літургії у Патріаршому соборі на Фанарі на честь засновника Константинопольської церкви Андрія Первозванного, що відвідає Україну з офіційним візитом на День незалежності 2021 року у відповідь на запрошення Президента України Володимира Зеленського.

15 грудня 2018 року відбувся Об’єднавчий собор українських православних церков, на якому було створено єдину Православну церкву України. Її очолив митрополит Епіфаній.

Читайте також: ПЦУ заявляє, що не примушуватиме вірян до вакцинації

5 січня 2019 року у Стамбулі підписано Томос про автокефалію ПЦУ, 6 січня Вселенській патріарх Варфоломій вручив документ митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.

Собор ієрархів Грецької (Елладської) церкви 12 жовтня 2019 року визнав автокефальну ПЦУ.

8 листопада 2019 року ПЦУ визнав Олександрійський патріархат.

Читайте також: Церкви України не проти вакцинації вірян, якщо є бажання

Поминання предстоятелем церкви керівника іншої автокефальної церкви у православному світі є актом визнання та знаком встановлення повного євхаристійного спілкування.

Фото: Yevheniya Kravchuk, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-