МОЗ планує проводити від 10 до 20 тисяч щеплень на добу

МОЗ планує проводити від 10 до 20 тисяч щеплень на добу

Укрінформ
Міністерство охорони здоров’я планує проводити від 10 до 20 тис. щеплень від COVID-19 на добу, у разі отримання ще однієї партії доз вакцини ця кількість буде збільшуватися.

Про це під час брифінгу "Прогнози та аналіз ситуації з поширенням COVID-19 в Україні. Хід кампанії з вакцинації" в Укрінформі повідомив заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

“Вже з 10 числа ми повинні вийти на динаміку 10, 15, а то і 20 тисяч щеплень на добу, і в подальшому ця динаміка буде нарощуватися. Все залежатиме від кількості вакцин, яка одночасно перебуває на території нашої держави”, - сказав Ляшко.

Читайте також: «Здоров'я пречудове»: Ляшко розповів, як почувається після вакцинації

Так, згідно з планом МОЗ, з 10 березня кількість вакцинацій має становити не менше 5 тис. щеплень на добу, з 17 березня - до 10 тис. щеплень на добу, з 24 березня - до 15 тис. щеплень. До кінця місяця має бути вакциновано не менше 250 тис. осіб.

Ляшко наголосив, що на сьогодні план вакцинації розрахований виключно на ту кількість вакцин, які є в наявності.

“У разі, якщо буде нова поставка, а ми очікуємо нову поставку, цей план буде збільшуватися, бо ми додатково будемо залучати пункти щеплень і нові мобільні бригади.... На вчора (3 березня — ред.) щеплення вже проводилося 45 мобільним бригадами. Найбільше ми вакцинуємо працівників закладів охорони здоров’я, що надають допомогу хворим з коронавірусом, додатково долучаємо соматичні відділення, тобто відділення, які не лікують хворих на COVID-19, але розміщуються на території лікарень, які мають ковід-відділення, долучається екстрена медична допомога. Таким чином ми розширюємо як кількість охоплення, так і наші групи”, - сказав Ляшко.

Читайте також: COVID-вакцинація допоможе взяти пандемію під контроль — ВООЗ в Україні

Він нагадав, що вакцинація в Україні розпочалася 24 лютого, станом на 4 березня уже щеплено 9 568 осіб, за попередню добу було провакциновано 2 680 осіб.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що зараз кожному, хто отримав першу дозу щеплення вакциною AstraZeneca, одразу зарезервовано другу дозу вакцини з цієї ж партії препарату.

23 лютого в Україну було доставлено 500 тис. доз вакцини Covishield, розробки Oxford/AstraZeneca, вироблену на потужностях Serum Institute. Поставки були здійснені через міжнародну закупівельну організацію Crown Agents.

Читайте також: Як звести до мінімуму утилізацію вакцин: Прем’єр каже, що Україна знайшла спосіб

До 31 березня МОЗ розраховує отримати ще 1,5 млн доз цієї вакцини. Також на початку березня очікується поставка 117 тис. доз вакцини Pfizer в межах глобальної ініціативи COVAX.

В Україні за минулу добу, 3 березня, зафіксували 10 057 нових випадків COVID-19, померли 194 хворі. З початку пандемії на коронавірус захворіли 1 374 762 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-