COVID-вакцинація допоможе взяти пандемію під контроль — ВООЗ в Україні

COVID-вакцинація допоможе взяти пандемію під контроль — ВООЗ в Україні

Фото
Укрінформ
Вакцинація від COVID-19, яка минулого тижня розпочалась в Україні, є чудовою можливістю взяти пандемію під контроль, заявляє представник Всесвітньої організації охорони здоров'я в Україні Ярно Хабіхт.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у повідомленні ВООЗ в Україні у Фейсбуці.

Сьогодні у Києві Президент Європейської Ради Шарль Мішель, заступник міністра охорони здоров’я - головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко та представник ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт обговорили з учасниками навчання тренерів із вакцинації проти COVID-19 перебіг кампанії, ідеться в повідомленні.

"Ми дуже вдячні нашим партнерам з Європейського Союзу за постійну підтримку та співпрацю з Україною на найвищому рівні, що сприяють реалізації плану запровадження вакцини та проведення вакцинації в Україні", - сказав Хабіхт.

Цей проєкт є частиною ініціативи, що фінансується Європейським Союзом у розмірі 40 млн євро для підтримки країн Східного партнерства у підготовці, впровадженні та моніторингу розгортання вакцинації від COVID-19. Він буде реалізований ВООЗ протягом трирічного періоду та охоплюватиме всі етапи вакцинації, а також стане суттєвим внеском у зміцнення рутинної системи імунізації.

Читайте також: Домовленості України щодо поставок COVID-вакцини сягнули 30 мільйонів доз – Прем’єр

З початку 2020 року ЄС мобілізував понад 190 млн євро, щоб допомогти Україні боротися із викликами COVID-19, підтримуючи систему охорони здоров’я, працівників на передовій боротьби з пандемією, малий та середній бізнес, а також вразливі групи населення, сказано в повідомленні.

Читайте також: Зеленський — про темпи COVID-вакцинації в Україні: Питання зараз не в кількості

Як повідомляв Укрінформ, 3 березня Президент Володимир Зеленський заявив, що в країні є вакцина проти коронавірусної хвороби, і висловив побажання, аби в Україні було більше людей, які хотіли б вакцинуватися. Зеленський нагадав, що в Україну прибули 500 тисяч доз вакцин від коронавірусу Oxford/AstraZeneca (Covishield) виробника Serum Institute India. Вакцинація в Україні розпочалася 24 лютого.

Фото: facebook.com/WHOUkraine

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-