Домовленості України щодо поставок COVID-вакцини сягнули 30 мільйонів доз – Прем’єр

Домовленості України щодо поставок COVID-вакцини сягнули 30 мільйонів доз – Прем’єр

Укрінформ
На 2021 рік загальні домовленості щодо постачання вакцин від COVID-19 в Україну сягнули 30 млн доз.

Про це на засіданні уряду сказав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає кореспондент Укрінформу.

«В лютому ми розпочали вакцинальну кампанію проти коронавірусу. Як ми і обіцяли, всі українці будуть забезпечені якісними та безпечними вакцинами в повній мірі. В Україну прибула ефективна вакцина компанії AstraZeneca, найближчим часом очікуємо Pfizer, загальні домовленості за контрактами сягнули майже 30 млн доз на цей рік», - сказав Шмигаль.

Читайте також: В Україні першу дозу COVID-вакцини отримали 6 888 осіб

Прем'єр-міністр нагадав, що раніше також були ухвалені нові угоди з Європейським інвестиційним банком, який виділив Україні 50 млн євро на закупівлю медобладнання та вакцин.

Як повідомляв Укрінформ, 23 лютого в Україну доставили 500 тис. доз вакцини Covishield. До 31 березня МОЗ розраховує отримати ще 1,5 млн доз цієї вакцини. Також на початку березня очікується поставка 117 тис. доз вакцини Pfizer в межах глобальної ініціативи COVAX.

Вакцинація проти COVID-19, згідно з національним планом щеплення, проводитиметься в 5 етапів. На першому мають бути вакциновані медики, котрі працюють у лікарнях, що надають медичну допомогу при COVID-19, працівники мобільних бригад, які здійснюють щеплення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-