Як звести до мінімуму утилізацію вакцин: Прем’єр каже, що Україна знайшла спосіб

Як звести до мінімуму утилізацію вакцин: Прем’єр каже, що Україна знайшла спосіб

Укрінформ
Проблема утилізації невикористаних вакцин стоїть у всіх країнах. В Україні її долатимуть за допомогою залучення людей з інших етапів вакцинації.

Як передає Укрінформ, про це на пресконференції за підсумками року роботи уряду сказав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“Навіть якщо ми говоримо, що половина суспільства готова вакцинуватися, і ми маємо план вакцинації, стикаємося з наступним — дози і упаковки вакцин розраховані на певну кількість, кратні 10, в даному випадку це та вакцина, яка у нас є. І в Європі ця проблема існує, є частина вакцин, які не встигають використати в той період, коли вони відкриті. Якщо їх не використовують протягом 2-3 днів, така вакцина має утилізовуватися. На жаль, в таких умовах це болючий процес, тому що за вакцини всі борються. Звичайно, що підбирати і моделювати систему треба так, щоб, якщо люди першого етапу в тому чи іншому пункті вакцинувалися, і залишаються якісь невикористані дози, то треба залучати людей з другого-третього етапу вакцинації. Власне електронний портал вакцинації дозволить цим процесом управляти і запрошувати людей вакцинуватися, щоб не було надлишку, який треба утилізовувати. На жаль, в усіх країнах ця проблема існує, всі її по-різному долають. Ми будемо її долати за допомогою електронної системи”, - сказав Шмигаль.

Читайте також: Надлишки COVID-вакцини можуть передати приватним клінікам

Так, за його словами, в лист очікування вакцини вже записалося понад 100 тисяч людей.

Прем’єр додав, що у всіх країнах також існує недовіра до вакцинації , суспільства розділені приблизно 50 на 50 у своєму ставленні до щеплень проти COVID-19, і всі уряди напрацьовують комунікаційні стратегії переконання населення.

В свою чергу Шмигаль закликав ЗМІ долучатися до інформування населення про користь вакцинації .

“В окремих країнах вводять комп’ютерні ігри, меми, лозунги запускають в медійній площині. Ми просимо медіа-спільноту також розповсюджувати і давати цю (інформацію - ред.) про користь від вакцинації, позитивну інформацію про такі речі. Отже це ті етапи, які в цьому році будуть нами реалізовуватися з точки зору комунікації і залучення людей”, - сказав Прем’єр.

Читайте також: За рік мають вакцинувати 10 мільйонів українців - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, вакцинація від коронавірусу розпочалася 24 лютого. Станом на 4 березня 2021 року, від COVID-19 щеплено 9 568 людей. Всі вони отримали першу дозу вакцини Covishield, розробки Oxford/AstraZeneca, яка вироблена на потужностях Serum Institute.

В Україні за минулу добу, 3 березня, зафіксували 10 057 нових випадків COVID-19, померли 194 хворі. З початку пандемії на коронавірус захворіли 1 374 762 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-