Україна отримала документи для реєстрації вакцини Pfizer

Україна отримала документи для реєстрації вакцини Pfizer

Оновлено
Укрінформ
Україна отримала необхідні документи від компанії Pfizer для реєстрації її COVID-вакцини та планує провести дозвільні процедури впродовж наступних днів.

Про це заявив у вівторок під час онлайн-конференції, організованої Американсько-Українською Діловою радою міністр охорони здоров’я України Макcим Степанов, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Я отримав повідомлення, що Pfizer подалася на реєстрацію і теж буде зареєстрована в найближчі декілька днів. Буквально мені щойно передали наші експерти, що отримали документи від Pfizer», - зазначив український міністр під час зв’язку з Вашингтоном.

Він зауважив, що після реєстрації вакцини в Україні вона може офіційно ввозитися, у тому числі комерційними компаніями, та використовуватися. «Жодних перепон для цього не буде», - запевнив глава МОЗ.

Читайте також: Степанов не виключає, що вакцинація почнеться на початку наступного тижня

Степанов також відзначив, що всі вакцини, які зареєстровані на території України, є безпечними.

“До “Єдиного вікна” МОЗ України подана заява про державну реєстрацію вакцини Комірнаті / Comirnaty™️ виробництва Pfizer Manufacturing Belgium під зобов’язання для екстреного медичного застосування. Це вже третя вакцина, реєстрація якої розпочалася на території України”, - цитує Степанова преслужба МОЗ

За його словами, нині на реєстрації перебувають вакцини від Oxford/AstraZeneca та Sinovac.

"Команда Міністерства охорони здоров’я докладає максимум зусиль, аби українці якнайшвидше отримали доступ до кращих європейських вакцин", - заявив глава МОЗ.

Читайте також: Три компанії в Україні здатні забезпечити зберігання вакцини Pfizer – Шмигаль

Зазначається, що відповідно до статті 9 Закону «Про лікарські засоби», постанови Кабінету Міністрів від 08.02.2021 року № 95 заявка була оперативно зареєстрована та передана до Державного експертного Центру МОЗ для здійснення експертної оцінки (співвідношення «користь/ризик» та перевірки реєстраційних матеріалів).

Як повідомляв Укрінформ, раніше Степанов заявив, що Україна планує використовувати такі вакцини як Pfizer/BioNTech, Sinovac Biotech, Novovaks, AstraZeneca, Moderna. При цьому він уточнив, що на ринок України допускаються вакцини, які мають проміжні результати третьої стадії клінічних випробувань.

Фото: CTK Photo/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-