Степанов сказав, хто забезпечить холодовий ланцюг для вакцини Pfizer в Україні

Степанов сказав, хто забезпечить холодовий ланцюг для вакцини Pfizer в Україні

Укрінформ
Забезпечувати холодовий ланцюг для вакцини BioNTech/Pfizer буде приватна компанія.

Про це в ефірі програми ”Свобода слова” сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передає Укрінформ.

“У нас бракує державних потужностей для зберігання при такому холодовому ланцюгу (від -70 до -80 градусів для вакцини BioNTech/Pfizer — ред.). Вони у звичайній нашій роботі нам і не потрібні. Для цього нами укладений відповідний договір з приватною компанією, яка нам забезпечить весь процес, починаючи від літака, яким прибуває відповідна вакцина, збереження її на центральному складі й потім доставлення безпосередньо до місця вакцинації. Більше того, коли ми говоримо, наприклад, про вакцину Pfizer, після того, як вона розморожується, потрібно зробити щеплення упродовж п’яти діб”, - розповів Степанов.

Читайте також: Зеленський обговорив із Pfizer укладання контракту на постачання вакцини

Степанов нагадав, що вакцинація в Україні розпочнеться після 15 лютого. Очікується, що до цієї дати в Україну будуть поставлені 117 тисяч доз вакцини BioNTech/Pfizer в межах глобальної ініціативи COVAX. Також, за словами Степанова, в лютому Україна очікує близько 1 мільйона доз компанії AstraZeneca.

Читайте також: Поставки 2,2 мільйона доз вакцини AstraZeneca почнуться наприкінці лютого - Шмигаль

Міністр нагадав, що на першому етапі буде вакциновано 367 тисяч осіб, серед яких працівники мобільних бригад, які здійснюватимуть щеплення, працівники лікарень, в яких надають допомогу хворим на COVID-19 та військовослужбовці в зоні проведення ООС.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоров’я отримало підтвердження щодо постачання 12 млн доз вакцин для профілактики COVID-19, які були розроблені компанією AstraZeneca разом з Оксфордським університетом та американською компанією NovaVax. Дані вакцини виробляються на потужностях індійського виробника Serum Institute згідно з ліцензійними умовами безпосереднього розробника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-