ВР і Кабмін шукатимуть додаткові шляхи наповнення COVID-фонду - Разумков

ВР і Кабмін шукатимуть додаткові шляхи наповнення COVID-фонду - Разумков

Укрінформ
Верховна Рада і Кабінет Міністрів у новому році будуть шукати додаткові можливості для наповнення спецфонду боротьби з COVID-19 та закупівлі вакцини.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це сказав Голова Верховної Ради Дмитро Разумков в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1".

"Сьогодні і міністерство, і бюджетний комітет займаються цими питаннями. І ми одразу після Нового року, я думаю, що будемо шукати додаткові можливості для наповнення цього фонду. Якщо ми говоримо про профільний комітет (я маю на увазі Комітет з питань охорони здоров'я), він займав жорстку позицію. І не лише вони тиснули на Кабінет Міністрів для того, щоб залучити додаткові ресурси як у загальний фонд бюджету, так і в так званий спеціальний. Але сьогодні ми виходимо з тих умов, які в нас є", - зазначив Разумков.

За його словами, уряд намагається залучити більше коштів для закупівлі вакцини від коронавірусу.

Читайте також: Гроші «коронавірусного» фонду: Разумков закликав Раду не забувати про пріоритети

"Вони виходять з аукціонами, вони виходять, аби залучити ресурси через ОВДП, вони сьогодні співпрацюють з міжнародними партнерами та донорами... А ми, Верховна Рада, виходимо лише з тих ресурсів, які нам пропонуються, ми не можемо просто взяти і додати", - пояснив Голова ВР.

Він також зазначив, що спочатку не планувалася створювати окремий "антиковідний" фонд на наступний рік, однак парламентарії змогли збільшити фонд, спрямований на медичні потреби.

"Усі фонди, спрямовані на боротьбу з коронавірусом, у тому числі пов'язані з фінансуванням медицини, вони закладалися в бюджет Міністерства охорони здоров'я, але під час розгляду питання бюджету було прийнято рішення все ж таки створити додатковий спеціальний фонд, який має наповнюватися тими ресурсами, що будуть з'являтися в державі", - розповів Разумков.

Він уточнив, що цей фонд буде спрямований на три ключові питання: боротьбу з коронавірусом, додаткове фінансування вакцинації населення та додаткову підтримку медиків.

Читайте також: З COVID-фонду вже використали 45,4 мільярда - Мінфін

Як повідомляв Укрінформ, у рамках глобальної ініціативи COVAX Україна отримає 8 млн доз вакцини від COVID-19. Оскільки вакцина має вводитися двічі, її вистачить на щеплення 4 млн осіб.

МОЗ розраховує на вакцинацію щонайменше 21 млн осіб, перш за все із груп ризику: медиків, освітян, військовослужбовців, правоохоронців, людей із хронічними хворобами, літніх громадян.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в бюджеті на 2021 рік закладено недостатньо грошей на вакцинацію від коронавірусу, тому МОЗ шукає шляхи отримання додаткових коштів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-