Вище військове керівництво і Зеленський привітали сержантів зі святом

Вище військове керівництво і Зеленський привітали сержантів зі святом

Укрінформ
Сержанти є однією з визначальних ланок Збройних сил України, а від їх особистісних лідерських якостей та професіоналізму залежить виконання завдань підрозділами.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у вітальному слові міністра оборони Андрія Тарана з нагоди Дня сержанта Збройних сил.

«Сьогодні ви — одна із визначальних ланок військового устрою, основа сучасного боєздатного Українського війська. Роль сержанта у військовому колективі важко переоцінити, адже саме від його особистісних лідерських якостей та професіоналізму залежить виконання завдань підрозділом», - наголосив Таран.

Він зазначив, що українські сержанти постійно проходять підготовку у військових навчальних закладах та навчально-тренувальних центрах держав-членів та партнерів НАТО. Тож такий рівень співробітництва з провідними арміями світу є цінною складовою успіху і фахового зростання сержантського складу.

За словами міністра, з кожним роком інтенсифікується впровадження НАТО вських методів та підходів, аби навчання та підготовка сержантсько-старшинського складу ставали якіснішими та якомога швидше досягли рівня стандартів Північноатлантичного Альянсу.

Читайте також: Зеленський привітав військових США українського походження з Днем ветеранів

Своєю чергою головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак відзначив особливу роль сержантського корпусу в забезпеченні виконання підрозділами завдань за призначенням, підготовці особового складу, підтриманні у бойовій готовності озброєння та техніки, організації заходів повсякденної діяльності та підтримання військової дисципліни. «Сержант — це лідер для солдатів, помічник для офіцера, частина командної групи, а сержантський корпус — становий хребет війська», - наголосив Хомчак, додавши, що формування професійного сержантського корпусу є одним із найважливіших завдань реформування та розвитку Збройних сил України.

Хомчак зазначив, що наразі вже є значні досягнення на шляху перетворень: впроваджено дієву систему професійної освіти та підготовки, значно розширено права та повноваження сержантського і старшинського складу, остаточно сформована вертикаль посад та введено в дію новий перелік військових звань.

Він також відзначив внесок тисяч сержантів і старшин Збройних сил України у справу захисту держави від російського агресора.

Сержантський корпус є основою сучасного українського війська та зразком у виконанні завдань. На цьому наголосив Президент Володимир Зеленський у привітанні до Дня сержанта Збройних сил України, оприлюдненому на сайті глави держави, передає Укрінформ.

"Сержантський корпус є основою сучасного українського війська, опорою для командирів та зразком у виконанні поставлених завдань. Як беззаперечні лідери солдатських колективів ви відіграєте одну з ключових ролей у підготовці воїнів та управлінні ними на полі бою, завжди керуючись гаслом: «Слідуй за мною — роби, як я»", - зазначив Зеленський.

За його словами, нині на Донбасі українські сержанти щоденно демонструють кращі командирські якості, особистим прикладом й умілими діями доводять свою високу бойову майстерність, відвагу та особливу організаторську роль у житті військових колективів.

Президент подякував сержантському корпусу за стійкість і героїзм, виявлені під час захисту територіальної цілісності України, а сержантам та старшинам, які перебувають у запасі і проходять службу у військовому резерві, - за готовність у разі загрози поповнити бойові підрозділи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-