Ткаченко: Сфера культури недоотримає 50% доходів через карантин вихідного дня

Ткаченко: Сфера культури недоотримає 50% доходів через карантин вихідного дня

Укрінформ
Бізнес у сферах культури, креативних індустрій, туризму недоотримає 50% доходів через карантин вихідного дня, який запроваджують в Україні з 14 до 30 листопада.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1".

"Карантин вихідного дня вдарить дуже сильно по тим індустріям, якими опікується наше міністерство - культура. креативні індустрії, готелі. сфера гостинності. Безперечно, це 50% їхніх доходів за вихідні дні", - сказав Ткаченко.

Він наголосив, що ці сфери мають отримати компенсацію від держави "у надзвичайно великих масштабах" і додав, що обговорював цю тему з Прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем. За його словами, Глава уряду планує зустрітися із представниками сфер культури та креативних індустрій.

Читайте також: Уряд оприлюднив постанову про «карантин вихідного дня»

Він наголосив, що МКІП також співпрацюватиме з спеціалістами сфер культури, креативних індустрій та туризму, щоб знайти вихід з ситуації, що склалася внаслідок посилення карантину у вихідні.

Читайте також: Бізнес у сферах культури й туризму недоотримав 83 мільярди гривень через карантин – Ткаченко

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів 11 листопада вніс зміни до постанови № 641, якими запровадив карантин вихідного дня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-