Справа бронежилетів: про підозру повідомили ексзаступнику міністра оборони

Справа бронежилетів: про підозру повідомили ексзаступнику міністра оборони

Фото, відео
Укрінформ
Офіс генпрокурора повідомив про підозру ексзаступнику міністра оборони у закупівлі неякісних бронежилетів.

Як передає Укрінформ, про це 20 жовтня інформує пресслужба відомства.

"Офісом Генерального прокурора повідомлено про підозру колишньому заступнику Міністра оборони України у бездіяльності військової влади, що спричинила тяжкі наслідки, вчиненій за попередньою змовою групою осіб, в умовах особливого періоду", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Міноборони поки не планує відкликати бронежилети "Корсар" - Загороднюк

Встановлено, що працівники Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних Сил України з квітня по червень 2019 року здійснили закупівлю та прийом індивідуального обмундирування – 11 тисяч бронежилетів, які за своїми властивостями не спроможні захистити військовослужбовців від уражень вогнепальною зброєю. Колишній посадовець, знаючи про вказані обставини, не вжив заходів щодо неприйняття такої продукції, внаслідок чого державі спричинено 42 млн грн збитків.

Наразі у кримінальному провадженні повідомлено про підозру восьми особам, шестеро з яких на час вчинення злочину перебували на керівних посадах у Міністерстві оборони.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві.

Як повідомляв Укрінформ, 5 листопада генерал-майору ЗСУ, начальнику Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ Дмитру Марченку, та двом його заступникам було оголошено підозри у постачанні у війська неякісних бронежилетів на суму 176 млн грн.

Читайте також: Поліція Київщини розслідує можливе забруднення повітря заводом з вироблення бронежилетів

11 листопада Печерський суд обрав генерал-майору Марченку запобіжний захід - тримання під вартою з правом застави у 76 млн грн.

13 листопада суд обрав запобіжні заходи ще для трьох підозрюваних. Зокрема, перший заступник начальника Головного управління розвитку та супроводу матеріального забезпечення ЗСУ Сергій Почтаренко два місяці перебуватиме під вартою на гауптвахті з можливістю застави у понад 76 млн грн. Для заступниці начальника управління Ольги Капінус і начальника відділу розробки речового майна Василя Саковця обрано запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту до 3 січня 2020 року.

15 листопада Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід останньому фігуранту “справи бронежилетів” Михайлу Каморянському - тримання під вартою на два місяці з можливістю застави у розмірі 76 млн 840 тис. грн.

Читайте також: Керівництво ЗСУ знало, що мокрі бронежилети пробиваються наскрізь - Труба

11 грудня Апеляційний суд міста Києва змінив запобіжний захід першому заступнику начальника Головного управління розвитку та супроводу матеріального забезпечення Збройних сил України Сергію Почтаренку з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт. Так само 12 грудня Апеляційний суд міста Києва змінив запобіжний захід начальнику управління контролю якості ГУ розвитку та супроводу матеріального забезпечення ЗСУ Михайлу Каморянському з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

16 грудня родина експрезидента Петра Порошенка внесла 19 мільйонів гривень застави за Марченка. Ще 1 млн грн застави за нього внесли небайдужі активісти 17 грудня 2019 року генерала Дмитра Марченка звільнили з СІЗО під заставу в сумі 20 млн грн.

Фото в тексті: ДБР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-