Кабмін виділив 570 мільйонів на медичний кисень для лікарень

Кабмін виділив 570 мільйонів на медичний кисень для лікарень

Оновлено
Укрінформ
Кабінет Міністрів виділив субвенцію у розмірі понад 570 млн грн на забезпечення лікарень киснем. 

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу за результатами засідання уряду сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов

"Була прийнята важлива постанова щодо виділення коштів регіонам на забезпечення киснем ліжкомісць в лікарнях, які надають допомогу хворим на COVID-19. Було виділено 572 млн 224 тис. грн. Вони будуть направлені або на централізоване забезпечення киснем, або на закупівлю кисневих концентраторів”, - сказав Степанов.

Раніше, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд планує виділити субвенцію на забезпечення лікарень, що приймають пацієнтів з COVID-19, медичним киснем.

“Будемо приймати проєкт про виділення субвенції на відповідні цілі. Наша мета, щоб більша кількість лікарень була забезпечена стаціонарним киснем або спеціалізованими апаратами. МОЗ поставило регіонам завдання, що 80% ліжок, які будуть приймати хворих на COVID-19, мають бути з підведеним киснем або обладнані автономними системами постачання кисню. Гроші на це виділяємо, ми повинні бути готовими на збільшення навантаження на медичні заклади”, - сказав Шмигаль.

Читайте також: МОЗ просять дозволити Одеському припортовому постачати кисень до лікарень

Як повідомляв Укрінформ, міністр охорони здоров'я Максим Степанов зазначив, що в Україні 16 виробників мають ліцензію на виробництво медичного кисню.

Раніше голова Комітету ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький повідомляв, що кисневий завод в Одесі, який міг би постачати кисень в медичні заклади регіону для лікування хворих на COVID-19, не може отримати в МОЗ сертифікат на медичний кисень.

Киснева терапія використовується в лікуванні хворих на COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-