Пандемія коронавірусу загострила проблеми дотримання прав людини — правозахисники

Пандемія коронавірусу загострила проблеми дотримання прав людини — правозахисники

Укрінформ
Пандемія коронавірусу загострила наявні проблеми дотримання прав людини, які обмежуються через введення карантину.

Про це заявила голова правління ГО “Центр громадянських свобод” Олександра Матвійчук на онлайн-брифінгу "Цифрові права: сучасні виклики та можливі відповіді" 29 квітня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Пандемія ... загострила існуючі проблеми. Усі питання, що раніше стояли перед людством, раптом стало треба вирішувати терміново", — заявила вона.

Читайте також: Степанов просить не ходити на протести, щоб не заразитися COVID-19

Матвійчук додала, що будь-які права людини, окрім свободи від катування та свободи від рабства, підлягають обмеженням. І деякі з обмежень знаходяться на межі отримання блага та порушення прав. "Питання, "де ця межа між свободою слова і поширенням фейків", виникло не під час коронавірусу. З одного боку ми бачимо складення адміністративного протокола на лікарку Аліну Шаліну за репост допису про брак медичних засобів в українських лікарнях станом на 1 квітня. А з іншого боку - що поширення фейків призводять до падіння вишок 5G у Британії", — пояснила вона.

Як повідомлялося 24 квітня, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль оприлюднив план виходу з карантину в Україні, який складається з 5 етапів. Глава уряду поінформував, що стартова точка реалізації цього плану може настати 11 травня за умови сприятливої епідемічної ситуації. Кожен етап має чіткі індикатори та залежить від динаміки поширення захворювання.

Читайте також: В КМДА нагадали, що карантин та штрафи за його порушення ніхто не скасовував

З 12 березня уряд запровадив в Україні карантин з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. Було закрито заклади торгівлі, крім продуктових магазинів, аптек, автозаправок і банків. Зупинено роботу метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі, рух наземного транспорту в містах, припинено міжміське й міжобласне автомобільне, залізничне та авіасполучення.

Наразі карантин в Україні продовжено до 11 травня 2020 року.

Нагадаємо: в Україні станом на ранок 29 квітня підтверджено 9866 випадків COVID-19, з них 250 летальних, 1103 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 456 нових випадків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-