В КМДА нагадали, що карантин та штрафи за його порушення ніхто не скасовував

В КМДА нагадали, що карантин та штрафи за його порушення ніхто не скасовував

Укрінформ
Міська влада Києва нагадала, що протиепідемічні обмеження у столиці продовжують діяти, а порушення умов карантину тягне за собою штрафи.

Про це повідомляє пресслужба КМДА.

"Міська влада нагадує, що у столиці продовжують діяти протиепідемічні заходи та обмеження, яких необхідно дотримуватися. Зокрема, продовжує діяти заборона на відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, а також користування дитячими та спортивними обмеженнями", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Кабмін опублікував постанову щодо поновлення роботи ринків з умовами

Також заборонено:

  • перебувати на вулицях без документів, що посвідчують особу;
  • перебувати у громадських місцях без маски або респіратора;
  • переміщатися групою більше ніж 2 особи (крім супроводження дітей молодше 14 років);
  • перебувати у громадських місцях дітям до 14 років без супроводу батьків; проводити всі масові заходи (зокрема, релігійні).

Зазначається що населенню рекомендують обмежити пересування на власному транспорті між населеними пунктами, якщо для цього немає нагальної потреби.

У КМДА нагадали, що недотримання протиепідемічних заходів та порушення умов карантину тягне за собою адміністративну та кримінальну відповідальність. Нижній поріг штрафу становить 17 тисяч гривень.

"Тож закликаємо: не нехтуйте правилами! Не впливайте негативно на статистику.Не забувайте, що прості речі рятують життя, тож:не виходьте з дому без нагальної потреби;носіть захисну маску; дотримуйтеся дистанції у 1,5 м з іншими людьми;часто мийте руки та користуйтеся антисептиком;не забувайте провітрювати та зволожувати приміщення, у якому перебуваєте", - додали в КМДА.

Читайте також: Шмигаль анонсував нові рішення про послаблення карантину

Як повідомлялося 24 квітня, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль оприлюднив план виходу з карантину в Україні, який складається з 5 етапів. Глава уряду також поінформував, що стартова точка реалізації цього плану може настати 11 травня за умови сприятливої епідемічної ситуації. Кожен етап має чіткі індикатори та залежить від динаміки поширення захворювання.

З 12 березня уряд запровадив в Україні карантин з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. Зокрема, було закрито заклади торгівлі, крім продуктових магазинів, аптек, автозаправок і банків. Зупинено роботу метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі, рух наземного транспорту в містах, припинено міжміське й міжобласне автомобільне, залізничне та авіасполучення.

Наразі карантин в Україні продовжено до 11 травня 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-