Шмигаль анонсував нові рішення про послаблення карантину

Шмигаль анонсував нові рішення про послаблення карантину

Укрінформ
Кабінет Міністрів на наступному засіданні планує розглянути низку рішень щодо послаблення карантину, міністерства вже напрацьовують критерії для об’єктів, які будуть поступово відкриватися.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на своїй сторінці у Facebook.

"На наступному засіданні плануємо розглянути низку рішень щодо послаблення карантинних обмежень. Я вже доручив міністерствам і відомствам розробити критерії для об’єктів, які будуть поступово відкриватися", - зазначив глава уряду.

Водночас він наголосив, що не можна просто відкрити магазини, перукарні та кав’ярні, потрібно створити умови, за яких перебування там людей не загрожуватиме новим спалахом хвороби.

Шмигаль також запевнив, що уряд не забуває про людей та бізнес. "Влада розуміє, що громадяни, які сумлінно дотримуються карантину, не мають достатнього запасу міцності. Для цього ми працюємо над ініціативами, які допоможуть їм пройти цей період життя", - підкреслив глава уряду.

Читайте також: Уряд готовий до перемовин з європейськими країнами щодо заробітчан - Шмигаль

Він нагадав, зокрема, що вже розпочато виплати одноразової допомоги пенсіонерам та іншим вразливим верствам населення, а також збільшено виплати допомоги по тимчасовому безробіттю.

Крім того, Шмигаль додав, що додатково сьогодні уряд схвалив виділення коштів із Фонду боротьби з COVID-19 для надання допомоги на дітей ФОП першої та другої групи, а також підтримав проєкт закону, який пропонує запровадити механізм надання кредитів представникам малого бізнесу під державні гарантії.

Читайте також: "Кредитні канікули" і рефінанс під 0% - уряд розширив програму підтримки бізнесу

"Якщо підприємець не зможе показати «дохід», адже не працював під час карантину, він все одно зможе отримати кошти. Важливо, щоби бізнес безперешкодно мав змогу отримувати додатковий ресурс у непростих умовах коронакризи", - пояснив Прем'єр-міністр.

При цьому він висловив сподівання, що Верховна Рада якнайшвидше підтримає законодавчі зміни.

Читайте також: Кабмін дає ФОПам 1,6 мільярда допомоги на дітей

"Хочу акцентувати, що ми не зупиняли всю економіку. Найбільші обмеження стосуються галузі харчування та роздрібної торгівлі. Вважаю, що у цій сфері не має бути обраних. Правила для всіх однакові", - запевнив Шмигаль.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів у середу дозволив працювати продовольчим ринкам під час карантину, але за умови дотримання певних критеріїв.

24 квітня Прем'єр-міністр Денис Шмигаль оприлюднив план виходу з карантину в Україні, який складається з 5 етапів. Глава уряду також поінформував, що стартова точка реалізації цього плану може настати 11 травня за умови сприятливої епідемічної ситуації. Кожен етап має чіткі індикатори та залежить від динаміки поширення захворюваності.

З 12 березня уряд запровадив в Україні карантин з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. Було закрито заклади торгівлі, крім продуктових магазинів, аптек, автозаправок і банків. Зупинено роботу метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі, рух наземного транспорту в містах, припинено міжміське й міжобласне автомобільне, залізничне та авіасполучення.

Наразі карантин в Україні продовжено до 11 травня 2020 року.

Кабінет Міністрів після 11 травня застосовуватиме механізм адаптивного карантину в регіонах, де, можливо, будуть зафіксовані спалахи коронавірусної хвороби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-