Кабмін дає ФОПам 1,6 мільярда допомоги на дітей

Кабмін дає ФОПам 1,6 мільярда допомоги на дітей

КАРАНТИН
Укрінформ
Кабінет міністрів України виділив 1,6 млрд грн з фонду боротьби з COVID-19 на виплату допомоги на дітей фізичним особам-підприємцям, котрі обрали спрощену систему оподаткування та належать до першої, другої групи платників єдиного податку.

Про це сказала міністр соціальної політики Марина Лазебна під час брифінгу в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Хочу вас поінформувати, що сьогодні на засіданні уряду за ініціативи Мінсоцполітики було виділено з Фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19 кошти Мінсоцполітики в сумі 1, 6 млрд грн. Тобто фактично фінансовий ресурс уже виділено, лише залишилося погодити це рішення з бюджетним комітетом Верховної Ради і я сподіваюся, що найближчим часом ця програма повністю запрацює», - зазначила Лазебна.

Читайте також: Уряд затвердив додаткові соцгарантії для ФОПів та безробітних

Вона нагадала, що на минулому засіданні уряд прийняв постанову «Деякі питання соціальної підтримки сімей з дітьми», якою передбачено надання фінансової допомоги на дітей фізичним особам – підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування та належать до першої, другої групи платників єдиного податку.

Як повідомлялося, в уряді, зокрема, планують виплатити ФОПам, які призупинили свій бізнес та втратили прибуток, допомогу на догляд за дітьми віком до 10 років у розмірі прожиткового мінімуму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-