Степанов просить не ходити на протести, щоб не заразитися COVID-19

Степанов просить не ходити на протести, щоб не заразитися COVID-19

Укрінформ
Акція протесту, яка відбулася 29 квітня під Кабміном, несе ризик захворіти на COVID-19 не тільки для учасників, а й для їх родин.

Про це на брифінгу після засідання уряду 29 квітня сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогоднішня акція протесту під стінами Кабміну — це велика небезпека не тільки для її учасників, а й для членів їх родин та близьких. Якщо серед протестувальників була хоча б одна людина, хвора на коронавірус, то ризик захворіти є в усіх без винятку людей, які були серед протестувальників, і не тільки у них, а також у всіх їх рідних, близьких. Будь ласка, будьте свідомі, дотримуйтеся правил карантину та залишайтеся вдома”, - сказав Степанов.

Читайте також: Під Кабміном підприємці протестують проти карантину

Він нагадав, що станом на 29 квітня в Україні 9866 хворих на COVID-19.

“Дивлячись на ці показники порівняно з деякими країнами, ми можемо констатувати, що Україні вдалося не допустити стрімкого зростання хвороби. Причина одна — карантин. Обмежувальні заходи болючі, але дуже ефективні в боротьбі з коронавірусною хворобою”, - сказав Степанов.

За його словами, поступове скасування обмежувальних заходів, яке уряд планує після 11 травня, можливе лише у випадку скорочення темпів поширення коронавірусної хвороби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-