Нові Санжари: ніхто не може ввійти в обсерватор без захисних костюмів - МОЗ

Нові Санжари: ніхто не може ввійти в обсерватор без захисних костюмів - МОЗ

Укрінформ
До карантинних приміщень у Нових Санжарах ніхто не може увійти без захисних костюмів та засобів індивідуального захисту. Всі відвідування відбуваються під контролем епідеміологів.

Про це розповів заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко під час брифінгу у Нових Санжарах, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Стосовно входу в обсерватор — ніхто не може зайти в обсерватор не одягнувши захисні костюми і засоби індивідуального захисту. Це все відбувається під контролем епідеміологів. Їх одягають, заводять у заклад. У закладі супроводжує медичний працівник. Вони проводять всю цю роботу”, - сказав Ляшко.

За його словами, піддається дезінфекційній обробці все медичне обладнання, яке потрапляє до обсерватора. “Також обладнання, яке потрібно медикам, передається до обсерватора. Коли воно виходить з обсерватора, воно підлягає дезінфекційній обробці, а всі медичні працівники під контролем епідеміологів роздягаються, оскільки це передбачено при виході з вогнища інфекційної хвороби”, - запевнив заступник міністра.

Читайте також: Україна забезпечена тест-системами для виявлення коронавірусу - МОЗ

Він додав, що хоча в обсерваторі немає вогнища інфекційної хвороби, вживаються превентивні заходи, щоб запобігти можливому поширенню хвороби на території України. “Додатково, якщо будуть порушені будь-які заходи при виході з вогнища, епідеміологи будуть рекомендувати залишити ту людину, яка відвідує обсерватор, для того, щоб вона пройшла карантин в обсерваторі і перебувала там час, який потрібен для дотримання інкубаційного періоду”, - підкреслив посадовець.

Читайте також: МОЗ не змінюватиме термін обсервації для евакуйованих з Китаю

Також він повідомив, що в обсерваторі є ізолятор, в якому відбувається огляд пацієнта у разі необхідності. “У разі, якщо в когось з’являться певні симптоми, лікарі відводять цю людину до цього ізолятора для того, щоб там її могли оглянути медичні працівники”, - наголосив Ляшко.

“Маски на території не потрібні. Але вони (нацгвардійці, що охороняють медцентр у Нових Санжарах — ред.) ходять, оскільки людям потрібна психологічна розрядка. На території повністю безпечно, і за її межами теж”, - запевнив Ляшко.

Він підкреслив, що засоби індивідуального захисту обов’язково потрібні лише при відвідуванні обсервації, щоб зменшити кількість контактуючих на карантині. “І ми рекомендуємо всім, хто перебуває в обсерваторі, носити маски. Ми їх забезпечили і при виході з кімнати рекомендуємо обов’язково одягати маску, коли беруть їжу, виносять сміття тощо”, - заявив заступник міністра.

Читайте також: Скалецька пояснила, чому евакуйованих з Китаю не розмістили на військових базах

Як повідомляв Укрінформ, 20 лютого в харківському аеропорту приземлився літак із 45 громадянами України та 27 іноземцями, яких евакуювали з китайського міста Ухань, де зафіксовано спалах коронавірусу. Після огляду і проходження прикордонного та митного контролю їх на автобусах перевезли в Нові Санжари на Полтавщині, де вони перебуватимуть на обсервації в медичному центрі Нацгвардії.

Читайте також: Скалецька про ситуацію в Нових Санжарах: Все добре, всі здорові

Всього на обсервації перебувають 94 людини.

Учора іноземну громадянку, яка перебуває на карантині у Нових Санжарах, обслідували лікарі через скарги на болі в животі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-