В Україні з'явиться власна система для виявлення коронавірусу — Данілов

В Україні з'явиться власна система для виявлення коронавірусу — Данілов

Укрінформ
В Україні найближчим часом з’являться тест-ситеми вітчизняного виробництва, які дозволятимуть визначати наявність чи відсутність нового коронавірусу (2019-nCoV).

Про це в ефірі ток-шоу «Свобода слова Савіка Шустера» заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

"Насправді вони (науковці – ред.) займаються зараз розробкою тест-систем наших власних. І  ми вже в середу матимемо власну українську тест-систему. Тому що 20 числа РНК, якщо я не помиляюсь, китайці дали всім охочим, аби займатися створенням цих систем. Наша власна система буде (готова, - ред.) найближчим часом", - повідомив Данілов.

Читайте також: Кількість заражених коронавірусом перевищила показник вірусу SARS-2003

Він також поінформував, що сьогодні до Києва прибув літак з КНР, який доставив 257 пасажирів. З них на борту було 6 громадян Білорусі, один громадянин Сінгапуру, один громадянин РФ та 249 громадян України.

"Всі вони є у нас на обліку, ми розуміємо всі координати кожної людини, яка прибула із зони ризику, і всі вони у нас на контролі", - запевнив Данілов.

Читайте також: Коронавірус: у РНБО визначили завдання для органів влади

За словами очільника Радбезу, керівництво держави володіє вичерпною інформацією стосовно громадян України, які ще перебувають у Китаї, додавши, що Україна має на сьогодні все необхідне, аби контролювати ситуацію. Крім того він нагадав, що при МОЗ працює робоча група, статус якої сьогодні було підвищено до урядового рівня.

Разом з тим, секретар РНБО наголосив, що у зоні ризику залишаються прикордонники, які першими зустрічають всіх, хто в’їжджає до України. За ініціативи однієї з фармкомпаній, яка запропонувала РНБО свою допомогу, Держприкордонслужбі вже були передані препарати, які підтримують і стимулюють імунну систему.

Читайте також: Данілов пояснив, чому штат апарату РНБО збільшили до 190

Як повідомляв Укрінформ, у Китаї з грудня 2019 реєструються випадки захворювання на пневмонію, викликану новим коронавірусом (2019-nCoV).

За останніми даними, зафіксовано 9820 підтверджених випадків появи нового коронавірусу в усьому світі, з них 9692 - на території Китаю. Кількість загиблих у Китаї - 213 осіб, переважна більшість із них (204 жертви) були з провінції Хубей, де і почався спалах хвороби. Захворювання поширилося на 22 країни світу.

Коронавіруси – це велика родина респіраторних вірусів (40 видів), що можуть спричиняти захворювання: від звичайної застуди до тяжкого гострого респіраторного синдрому. Основними клінічними ознаками та симптомами коронавірусу є гарячка та ускладнене дихання.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-