Княжицький - про справу Мазура: У Польщі за останні роки близько десяти таких затримань

Княжицький - про справу Мазура: У Польщі за останні роки близько десяти таких затримань

Укрінформ
Генпрокуратура та українське бюро Інтерполу, яке перебуває у віданні МВС, повинні докласти усіх зусиль, аби ветеран Ігор Мазур, затриманий у Польщі, був якомога швидше звільнений.

Таку позицію у Facebook висловив народний депутат з фракції «Європейська солідарність» Микола Княжицький.

«У Польщі затримали Ігоря Мазура (Тополю) за запитом Інтерполу за поданням Росії. Це не перше таке затримання українських громадян. Лише у Польщі за останні роки близько 10 таких затримань. У деяких випадках затримувалися ветерани російсько-української війни», – повідомив Княжицький.

Читайте також: Віцеспкер Сейму Польщі - про затримання Мазура: Ми не можемо піддатися на провокацію

Він зауважив, що польська сторона за законом не може діяти інакше. При цьому поки що фактів видачі українців до Росії не було. Але, за словами депутата, затримані перебувають в ув‘язнені від трьох місяців до двох років, поки справа з‘ясовується.

«Росія повинна передати Польщі матеріали, на підставі яких був запит в Інтерпол. Польські служби і суд їх вивчатимуть. Справа може бути вирішена, якщо активно включиться наша Генпрокуратура і український Інтерпол, який перебуває у віданні МВС. Прошу генерального прокурора Рябошапку і міністра внутрішніх справ Арсена Авакова активно сприяти звільненню українського ветерана», - зазначив Княжицький. І додав, що українські депутати працюватимуть над розв'язанням питання з польськими парламентарями.

Читайте також: Росія не вперше використовує Інтерпол для переслідувань українців у Польщі - Дещиця

Як повідомляв Укрінформ, у Польщі за запитом РФ затримали співробітника Секретаріату Уповноваженого ВР з прав людини, ветерана Ігоря Мазура.

Ігор Мазур був керівником “Правого Сектора“ Київщини та начальником штабу 24-ї Сотні Самооборони Майдану під час Революції Гідності. З травня 2014 перебував у зоні АТО. У квітні 2015-го став офіцером ЗСУ - командиром роти, заступником начальника штабу розвідувального батальйону в Секторі “М“. А з листопада 2016 року після демобілізації Мазура призначили заступником голови партії УНА-УНСО. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-