Зарецька закликає допомагати звільненим з полону у працевлаштуванні

Зарецька закликає допомагати звільненим з полону у працевлаштуванні

Укрінформ
Пропозиція роботи звільненим полоненим сприяє відновленню в людини самостійності та незалежності краще, ніж будь-яка допомога від держави.

Про це під час брифінгу в Укрінформі заявила завідувач відділу забезпечення діяльності Уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Адміністрації Президента України Наталія Зарецька.

"Я хочу звернути увагу на те, що допомога таким людям - це не тільки питання держави. Ми знаємо і можемо припустити, що багато з працедавців має острах щодо того, чи не буде проблем, чи не буде додаткових складнощів. Так от, при прийомі на роботу ви допомагаєте йому більше, ніж вся держава, ви допомагаєте людині бути самостійною і незалежною", - зазначила вона.

Читайте також: Журналістам проведуть тренінги щодо висвітлення теми військовополонених

Зарецька також наголосила, що основна ідея реабілітації та адаптації після полону - це допомогти людині відновити почуття гідності, відновити відчуття контролю за своїм життям, а також відчуття відповідальності за своє власне життя.

Як зазначається, станом на 31.05.2019 у примусовій ізоляції на території Російської Федерації, тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, анексованої Республіки Крим перебуває понад 120 громадян України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-