Журналістам проведуть тренінги щодо висвітлення теми військовополонених

Журналістам проведуть тренінги щодо висвітлення теми військовополонених

Укрінформ
Працівники медіа повинні висвітлювати питання, пов'язані з військовополоненими, з особливою обережністю та відповідальністю.

Про це в ході брифінгу "Ті, що в полоні: підтримка без маніпуляцій" в Укрінформі зазначила завідувач відділу забезпечення діяльності уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Адміністрації Президента України Наталія Зарецька.

"У нас є три заклики для представників ЗМІ: перше - ми дуже щиро просимо вас бути дуже обережними при висвітленні всіх питань, пов'язаних з тими, хто перебуває в полоні, хто звільнений, та щодо членів сімей таких осіб", - відмітила вона.

Зарецька наголосила, що при спілкуванні з колишніми полоненими та їхніми родичами важливо не провокувати та відчувати межу між емпатією та емоційністю.

"Епатія - це коли людина спілкуючись з вами відчуває, що ви щирі, що вона може вам довіряти, емоційність - це коли ви пробуджуєте в людині емоції, які вона може не скерувати далі", - додала вона.

Читайте також: Геращенко про переговори з РФ "з чистого аркуша": Мінус Мінські угоди - це мінус санкції

Зарецька також наголосила, що працівникам ЗМІ також варто пам'ятати і про те, що будь-яка особиста інформація про тих осіб, які перебувають у полоні, "обов'язково буде використана проти тієї людини тими, хто її утримує".

Вона також додала, що для всіх охочих планується проведення серії тренінгів, "орієнтованих на розкриття нюансів і особливостей роботи з такою тематикою".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-